Toksik ilişki kavramı son dönemlerde sık kullanılan bir kavramdır. Bir ilişkide kendinizi umutsuz, mutsuz ve kendi kararlarınızı sürekli sorgulayan biri olarak tanımlıyorsanız toksik ilişki yaşıyor olabilirsiniz. Bu türde bir ilişkiyi en kısa sürede noktalamak sonrasında daha kolay normale dönmenizi sağlar. Toksik ilişki devam ettiğinde kopması daha zor olur. Kişi kendine olan özgüvenini kaybedeceği için ayrılık kararını veremeyecek duruma gelebilir.

Hayatınızın aşkını bulduğunuzu düşünüp mantığınızı devre dışı bıraktığınızda sağlıklı kararlar alamayabilirsiniz. İlişkide yaşadığınız bazı sorunların normal olduğunu düşünmeye başlarsınız.
Hayatınızdaki kişi ile mutluğu paylaşmak için bir araya gelmiş olsanız bile devamlı sorunlar çıkar. Birlikte keyifli vakit geçirmek yerine tartışmalar ilişkinin ana gündem maddesi haline gelir. Mutsuz bir ilişkiyi devam ettirmek, devamlı olarak bunun dönemsel bir durum olduğuna inanmak istemek, istemediğiniz ithamlarla karşılaşmak toksik bir ilişkide olduğunuzu gösterir.

Toksik ilişkide sevgilinizin size olan saygısı zaman içerisinde azalır. Sizden sürekli onun planlarınıza uymanızı ister yada planları her zaman sizden bekler. İlişkinizle alakalı sorunları kabul etmez ve çözüm yollarına kapalı olur, kendinizden şüphe duymanıza neden olacak söylemlerde bulunur. İlişkinizde bu sorunları yaşar hale geldiyseniz toksik bir ilişkidesiniz demektir.En kısa zamanda gerekli çözümü bulmazsanız sonraki dönemlerde ayrılık ve ayrılık sonrası dönem sizin için sancılı geçebilir.