Güneşlenmeyle ilgili doğru bildiğiniz bu yanlışlar yüzünden aman diyelim cildinize zarar vermeyin! Neler mi bunlar? Öyleyse yazımızı okumaya devam edin hanımlar!

Yazın deniz keyfinin tadına biliyoruz ki doyum olmuyor. Peki ya güneşlenme konusunda dikkat ediyor muyuz? Güneşlenme keyfinizden sonra güneş yanığıyla uğraşmak zorunda kalmamak için mutlaka ve mutlaka güneş koruyucu kreminizi sürmeniz gerekir. Ancak güneşlenme ile ilgili doğru bilinen bu yanlışlar yüzünden cildinizde güneş yanığı oluşabilir. İşte bu noktada Kadınlar Kulübü olarak sizleri bu yanlışlar için uyarıyoruz. Bunlara dikkat ederek güneşlenmenin keyfini yaşayabilirsiniz..
guneslenmeyle-ilgili-dogru-bilinen-yanlislar-1.jpg


Güneşlenmeyle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

· Güneş ışınlarının sadece 10:00 ile 14:00 saatleri arasında zararlı olduğu, bunun dışındaki saatlerde hiçbir şey olmadığı gibi bir bilgiye sahipseniz yanılıyorsunuz. Güneşin en zararlı saatleri bu saatler olabilir ama o saatlerin dışındaki saatleri masum göremeyiz.

· Ben esmerim güneş koruyucu sürmesem de olur dediğinizi duyar gibiyiz ama güneş yanığına maruz kalırsanız karışmayız haberiniz olsun :) Koyu tenli olmanızdan dolayı beyaz tenlilere göre daha dirençli olabilirsiniz ama güneşin hiçbir şekilde etkilemediğini düşünmeyin.

· Güneş kremini sadece yüze sürüp kol ve bacaklara sürmeye gerek yok diye düşünmeyin. Güneş kremini güneş gören her yerinize sürmeniz gerekir.
guneslenmeyle-ilgili-dogru-bilinen-yanlislar-2.jpg


· Gölgede oturduğum her an güneşlenir gibi güneş kremi kullanmama gerek yok diye düşünüyorsanız hemen geri adım atın. Çünkü gölgede de otursanız güneş koruyucunuzu sürmeniz gerekir.

· Güneşlenirsem sivilcelerimden kurtulurum düşüncesiyle yaşıyorsanız öyle bir şeyin olmadığını bilin. Çünkü güneşlenme sonrasında ciltte kurumalar başlar ve cilt bunu düzeltmek için yağ salgılamaya başlar. Sonuç olarak daha fazla sivilce çıkabilir ve de sivilce izleriniz artabilir.

· Güneşlenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlardan biri de yıl boyunca güneş koruyucu kullandıysam tatilde kullanmama gerek yok mantığı. Güneş koruyucular sadece sürdüğünüz gün sizi korur, daha sonrasına etki etmez.

Güneşlenmeyle ilgili itiraf edin siz hangisini doğru biliyordunuz? :)

*Bu bilgiler öneri niteliğinde olup,kesin bilgi için uzmana danışınız!

Editör: Neşe Akbaş