Son dönemde popülerliği artan şok diyetin zararları nelerdir? Hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu bu diyetin vücuda ve organlara zararları nelerdir?

Şok Diyetin Zararları Nelerdir?

Şok diyetler günümüzde sık sık uygulanan bir zayıflama yöntemidir. Uzmanlar bu diyetlerin zararlı olabileceği ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Şok diyetlerin yol açabileceği sağlık problemlerini sıraladık.
sok_diyetin_zararlari-600x399.jpg

Şok diyetler uyguladıkları süre boyunca hızlı kilo verdirir. Ancak çoğu zaman kalıcı kilo olmaz. Vücuttan yağ kaybından çok su ve kas kaybına neden olur. Çok az miktarda yada tek tip besin tüketilmesi üzerine kurulu olduğu için organların yeterli ve ihtiyacı olan kalori alımını kısıtlar. Vücudun sağlıklı bir yapıya sahip olmasını sağlayan besinlerden alınan vitamin ve mineraller bu süre zarfında yeterli alınmadığı için halsizlik gibi sorunlara neden olabilir.

Yağ yakabilmek için sağlık diyet ve spor gereklidir. Şok diyetler tartıda kilo değişikliği gibi görünse bile kas kaybı ile vücutta sarkmalara ve yüzde çökmeye neden olacaktır. Kronik diyabet ve kalp rahatsızlıkları olanların kesinlikle kalori alımını kısıtlamak için karbonhidrat tüketimini son derece kısıtlayan bu diyetlerden uzak durması gerekiyor.

Bu diyetlerin diğer olumsuz etkileri ise metabolizmanın dengesini bozduğıu için sonrasında normal yeme düzenine geçilse bile kilo alımına neden olabilir. Sağlıklı ve kalıcı kilo verebilmek için dengeli beslenme programına uygun olarak hazırlanmış diyetler uygulanması gerekiyor.

Şok diyetler cilt yapısınında bozulmasına neden olabilir. Saç dökülmeleri, cilt derisinde sararma, göz altı morluklarının oluşmasına neden olabilir. Şok diyetler bırakıldıktan sonra hem iç organların hemde cildin eski düzenine geçmesi kişiye bağlı olarak zaman alabilir.
sok_diyet-620x320.jpeg