Bu yöntemler ile sadece saçınızı uzatmayacak sağlıklı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Saçını uzatmak isteyenler fazla bakım, her gün saç yıkama gibi yöntemler ile saç yapısının bozulmasına neden olabiliyor. Saçlarınızı uzatabilmek için bilinçli ve doğru bakımları uygulamanız gerekiyor. Saç uzatmanın altın sırlarını hazırladık.

Fazla Bakıma Hayır

Evet saçlarınızın uzaması için özel kürler hazırlayabilirsiniz ancak dikkat etmeniz gereken noktalar var. Saç derinizdeki ph dengesini bozmamak için haftada 2 defa özel kür bakımı uygulamak yeterli olur.

Her gün Yıkamak

Saçı her gün yıkamak saç derisinin köklerindeki doğal yağı yok eder. Dışarıdan uyguladığınız hiçbir yağ bu kadar değerli değildir. Saç tipinize bağlı olarak iki yıkama arasındaki en uzun süreyi siz belirleyin. Yağlı saçlar için günaşırı yıkama uygun olabilirken kuru saçlar için bu süre uzayabilir.

Doğru Tarama Yöntemi

Banyodan sonra daha fazla kırılgan hale gelmiş saç tellerinizi kırmamak için uçlarda yavaş yavaş taramalısınız. Ani ve sert hareketlerden kaçının. Saçlarınız açılmıyorsa saç açıcı sprey kullanın.

Bol Bol Nem

Saçların uzaması için kırılmaması gerekir. Bunun önüne geçebilmenin en etkili yolu ise uzun nemlendirici içeren saç ürünleri kullanmaktır.

Saç Uzatan Yağlar

Saçınızı uzatabilmek için doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Çam terabentin, saf zeytinyağı, hindistancevizi yağı gibi yağlar saç uzatırken dostunuz olabilir.