Omurga sağlığınız için bu hareketleri yapmayın. Farkında olmadan gün içerisinde alınan pozisyonlar ileride sağlık sorunlara neden olabiliyor.

Omurga kemikleri insan vücudunu ayak tutan temel sistemlerden biridir. İlerleyen yaşlarda kemik yapısındaki bozulmalar ve incelmelere bağlı olarak yıpranan omurga kemiklerinde eğrileşme olabilir. Olası eğrileşme sorunun önüne geçebilmek için erken yaşlardan itibaren omurga kemiklerinin şeklinin korunmasına özen gösterilmelidir.

Omurga Sağlığını Korumak İçin Bu Hareketlerden Kaçının
omurga_sagligi (7).jpg


Diş Fırçalama

Birçok kişi diş fırçalarken etrafı kirletmemek için eğilir ve birkaç dakika boyunca öyle kalır. Diş fırçalama sırasında eğilmek omurga yapınıza zarar verebilir.

omurga_sagligi (8).jpg


Bulaşık Yıkama

Uzun boylu kişilerde daha fazla görülen bu durumda kişi eğilir. Kendinizi olduğunuz pozisyona sabitlemek için tek bacağınızın altına tabure alabilirsiniz.

omurga_sagligi (9).jpg


Araba Tekerleği Değiştirme

Aracınızın tekerleğini değiştirirken vücudunuzu zorlamamak için şekildeki pozisyonda durmalısınız. Hem daha az enerji harcamış olursunuz hem de omurga sağlığınızı zedelemezsiniz.

omurga_sagligi (1).jpg


Alışveriş Poşeti Taşımak

Kol kaslarınızın ve omurga kemiklerinizin yapısında hasarlar oluşmaması için alışveriş poşetlerini eşit olarak bölün ve o şekilde taşıyın.

omurga_sagligi (2).jpg


Yer Temizliği

Kadınlarda bel fıtğı oluşmasının en önemli nedenlerinden biri de temizlik yaparken yanlış pozisyonlar alınmasıdır. Yer temizliğinde mutlaka sopalı fırçalar kullanın.

omurga_sagligi (3).jpg


Ayakkabı Giyerken

Ayakkabılarınızı giyerken birkaç dakika boyunca başınız eğilmiş pozisyonda kalabilirsiniz. Bu durumun önüne geçebilmek için oturarak ayakkabılarınızı bağlayın.

omurga_sagligi (4).jpg


Sırt Çantası Kullanırken

Ağır çantalarınızı tek omuzda taşımayın. Ağırlığını ikiye böldüğünüzde omurga kemiklerinize en az zararı vermiş olursunuz.

omurga_sagligi (5).jpg


Ağır Nesneler Kaldırıp İndirmek


Omurganızdaki disklerin zarar görmemesi için sizi zorlayacak ağırlıktaki nesneleri kaldırıp indirmeyin. Ciddi yaralanmalara ve kemik sorunlarına neden olabilir.