Kadınların yaşam kalitesini düşüren sağlık sorunlarından biri olan varis oluşumunun nedenlerini öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin hanımlar!

Eminiz birçoğunuz varis problemleriyle uğraşıyor. Bacaklarınız son derece pürüzsüzdü, son dönemlerde bir gariplik olmaya başladıysa nedeni varis olabilir.
Peki ya varis neden mi oluşuyor? İşte sizler için araştırdıklarımız..

Kadınlarda Varis Oluşumunun Nedenleri Neler?

Ülkemizde yaklaşık 10 milyon kişi varis problemleriyle uğraşıyor. Varis diğer adıyla “toplardamarların genişlemesi”.

Bacaklarda oluşturduğu ağrı, gece krampları, şişme, kaşıntı ve ciltte renk değişiklikleriyle belirti gösteren varis yaşam kalitesini yavaş yavaş düşürmeye başlar.

1-Genetik: Eğer anne ya da babanızda varis hastalığı varsa sizde de olması muhtemel. Bu nedenle mutlaka doktor muayenesi yaptırın.

2-Obezite: Kilo alımı, az hareketli yaşam beraberinde varis oluşumunu getirir. Sürekli yüksek basınca maruz kalan baldırlara ve kaslara kan pompalanamadığı için varis oluşur.

3-Bacak bacak üstüne atmak: Bacak bacak üstüne atmak kan akımının yavaşlamasına yol açtığı için varis oluşturuyor.

4-Hareketsizlik: Varisin oluşum nedenlerinden biri de hareketsiz yaşam. Uzun süre oturmak ya da sabit kalmak kan basıncı dengesini bozuyor.
kadinlarda-varis-olusumunun-nedenleri-neler.jpg


5-Az Su İçmek: Az su tüketimi doğrudan varis oluşturmasa da hareketsiz yaşamın üstüne bir de az su içmek varis oluşumunu tetikler.

6-Doğum kontrol hapları: Bu hapların içinde yer alan hormonlar damarların artışına neden oluyor. Bazı kişilerde ise pıhtılaşmaya neden olabiliyor.

7-Alkol: Alkol direkt olarak varis oluşturmasa da mevcut olan varislerin çoğalmasına neden oluyor.

8-Hamilelik: Hamilelik döneminde bacaklarda artan basınç varis oluşturabiliyor. Eğer toplardamar sorununuz varsa mutlaka kontrollerinizi yaptırın.

Varis sorunu yaşayanlardan konuyla ilgili yorum bekliyoruz..

Bu bilgiler öneri niteliğinde olup, kesin bilgi için uzmana danışınız!

Editör: Neşe Akbaş