Kadınlar Kulübü’nün sevgili okuyucuları merhaba :) Bugün sizlerle lezzetli mi lezzetli üstüne bir de kolay bir bisküvili pasta tarifi paylaşacağız!

Akşama misafiriniz gelecek ama yeterli zamanınız yoksa bisküvili kolay pasta tarifimiz imdadınıza yetişebilir. Evde kolaylıkla temin edebileceğiniz, olmadı bi bakkala kadar gidip malzemelerini tamamlayacağınız kolay bir tariften bahsediyoruz.

Aynı zamanda tavukgöğsü tatlısını sevenlerin tam ağzına layık bir pasta! Hem hafif olmasından hem de lezzetinden kaynaklı olarak bir tadayım derken tümünü yerseniz şaşırmayın :) Çok övdük o halde şu bisküvili kolay pasta tarifimize bir göz atalım mı hanımlar?

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi

Tabanı İçin Malzemeler:

1 Paket Pötibör Bisküvi

3 tatlı kaşığı Kakao

4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Yarım su bardağı süt
biskuvili-kolay-pasta.jpg


Kreması İçin Malzemeler:

1 paket Tavukgöğsü Tatlısı

2,5 su bardağı süt

Üzeri İçin Malzemeler:

1 paket Çikolatalı Sos

1,5 su bardağı süt
biskuvili-kolay-pasta-1.jpg


Bisküvili Kolay Pastanın Yapılışı

Malzeme listesinde yer alan bisküvileri orta boyda irili ufaklı kırın ve üzerine kakouyu, erimiş yağı ve sütü ilave edip yoğurun.

Kare bir borcama streç film serin ve taban harcını buraya dökün ve elinizle güzelce düzleyin. Ardından tavukgöğsünü 2,5 su bardağı sütle kıvamına gelinceye kadar pişirdikten sonra bisküvi tabanının üzerine döküp soğumaya bırakın.

Üzeri için çikolatalı sosu hazırlamak için 1,5 su bardağı sütün içine sosu atın ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 3 dakika daha bekletip ocaktan alın, soğutun ve tatlının üzerine dökün.

Bu işlemde bittikten sonra tatlınızı 5 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Bu tarifi deneyenlerden diğer kullanıcılara fikir olması açısından mutlaka yorumlarını bekliyoruz :)

Editör: Neşe Akbaş