Hazır yufkadan tam da ağzınıza layık çıtır bir lezzetle karşınızdayız hanımlar! Çıtır börek tarifimize göz atmaya ne dersiniz? :)

Börek yapmak için öyle çok uzun zamanınız yoksa hazır yufkadan hazırlanan çıtır börek zamanınıza ilaç gibi gelebilir. İster 5 çayına ister özel günlerde misafirlerinize ikram olsun. Tabi eşinizle karşılıklı çay keyfi eşliğinde de oldukça ideal bir tarif diyebiliriz. Ağızları daha fazla sulandırmadan yakından inceleyelim.
hazir-yufkadan-citir-borek.png


Hazır Yufkadan Çıtır Börek Tarifi

Malzemeler;

4 adet yufka

4 yemek kaşığı un

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Tuz

İçine ( Beyaz peynir )

1 adet yumurta sarısı ( Biraz sıvı yağ)

Hazırlanışı;

Hazır yufkadan çıtır çıtır bir börek yapmaya başlamak için öncelikle sosunu hazırlayın. Bir karıştırma kabının içerisine unu, sıvı yağı ve sirkeyi ve yarım tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra yufkayı düz bir zemine yayın ve üzerine sosun yarısını gezdirip fırçayla her yerine yedirin.

Güzelce sürdükten sonra üzerine diğer yufkayı serip önce 4 parçaya, sonra her 4 parçayı da ayrı 3 parçaya ayırın. Yani toplamda 12 parça olacak şekilde. Kesme işlemi bittikten sonra geniş kısma beyaz peynir koyup sarın. Diğer yufkaları da bu şekilde yaptıktan sonra pişirip afiyetle yiyebilirsiniz :)

Deneyenlerden yorumları bekliyoruz..
  • Beğen
Reactions: rosebady