Şampuanların içerisinde bulunan paraben, silikon, sülfat ve parfüm gibi ürünler saç yapınızdaki doğal yağı hızlı bir şekilde alır. Saçın doğal yağı olan sebumdan yoksun kalması ile saç aniden kuru ve daha fazla yağ üretmeye başlamış olur. Saçın doğal yağı olan sebum üretimi saç köklerinin daha sağlam olmasını sağlar ve kepek oluşumunun en doğal tedavisidir.

Saçınızı şampuan kullanmadan yıkama fikri size ilginç gelebilir ve temizlenmediğini düşünebilirsiniz. Uzun yıllardır kullandığınız kimyasal içerikli şampuanlardan sonra yapısı değişen saç köklerinin ilk günlerde şampuan kullanmış gibi olmayacaktır. Doğallığa alışan saç telleri no poo akımı uygulamaya başladığınızda ise daha parlak ve sağlıklı olmaya başlar. No poo akımda kullanılan saç yıkama yöntemleri doğal içerikler barındırdığı için saçınıza zarar vermeyecektir.

No Poo Saç Yıkama

Doğal içeriğe sahip olan karbonat ve saf elma sirkesi sizin en çok kullanacağınız iki ürün olacaktır. Karbonat ve su şampuan görevi görürken elma sirkesi ve su ise saçı parlatan saç kremi işlevi görecektir.

Karbonat İle

Yarım litre suyun içerisine 5 kaşık karbonat ekleyin. Çalkalayın. şampuan uygular gibi saçınızda kullanın. İçerisinde kimyasal madde olmadığı için köpürmeyecektir. İlk uygulamada saçınızın temizlenmediğini düşünebilirsiniz. Birkaç yıkamadan sonra tertemiz saçlara sahip olacaksınız.

Sirke İle

Yarım litre suyun içerisinde yarım çay bardağı saf elma sirkesi ekleyin. Çalkalayın. Karbonat işleminden sonra saç kremi uygular gibi saçınızı bu su ile durulayın. Sirke doğal bir parlaklık vermiş olur.