İlk olarak elti kime denir ile başlayabiliriz. Elti iki erkek kardeşin eşlerine denir. Yani kayınbiraderinizin eşi sizin eltiniz olur. Toplum genelinde birbirleri ile iyi anlaşan hatta yakın dost olabilen eltiler olsa da genel olarak anlaşamayan kesim epey fazladır. Peki eltiler neden birbirlerini sevmez?

İki kadın kendi ailelerinin dışında bir aileye girmiş ve kan bağı olmayan insanların arasında kendisini bulmuştur. Toplum tarafında iki elti devamlı olarak karşılaştırılır. Başlarda aralarında bir sorun olmamasına rağmen zaman içerisinde birbirlerini eleştiren iki insan haline gelebilirler. Diğer insanların sizi karşılaştırmasından etkilenmeyin. Siz aynı ailede büyümediğiniz için görüşleriniz, değerleriniz ve yetenekleriniz çok farklı olacaktır.

Eltilerin birbirlerini sevmemelerine neden olan en önemli etkenlerden biri de maddiyattır. Eşlerinin ailelerinin birine maddi destekte bulunurken diğerine aynı desteği göstermemesi kıskançlık oluşturabilir.

Kayınvalide teması elti rekabetinde son derece önemli bir rol oynar. Kayınvalide iki kadından birini daha fazla sever ya da sahiplenirse diğer kadın sorun yaratabilir. Kayınvalidelerin olabildiğince adaletli davranması iki gelini arasındaki rekabeti engellemenin en önemli yolu olacaktır.

Eltiniz varsa ya da ilerleyen dönemlerde olması muhtemel ise elti ile saygılı bir iletişim kurmanızda fayda vardır. Aranızda tartışma sorunları yaşamamak için ilişkinizi resmi tutmanız sizin için iyi olacaktır. Ona karşı sıcak davranabilirsiniz. Özellikle sizin evliliğinizden sonra aileye yeni bir kadın dahil oluyorsa ona abla ya da kardeş gibi davranabilirsiniz ancak aranızdaki ince çizgiyi de korumanızda fayda var.