Uyku insanın vücudunu yenilediği en önemli zaman dilimidir. Organların çalışabilmesi ve cildin kendisini yenileyebilmesi için düzenli ve yeteri kadar uyuyor olmanız gerekiyor. Vücut fonksiyonlarının yenilendiği bu süreçte daha verimli uyuyabilmek için dikkat etmeniz gereken noktaları sıraladık.

Uyku Öncesi Yapmanız Gerekenler

Mideniz dolu uykuya dalmak gece boyunca sindirim sisteminizin yoğun çalışmasına neden olacaktır. Uyumadan en az 4 saat önce yemek yemeyi bırakmalısınız.

Yatmadan önce bir bardak su içmek organlarınızın daha iyi çalışmasını sağlar. Baş ucunuzda her akşam bir bardak su olmalıdır.

Karanlık ortamda uyumak uykuya dalmanızı ve gece boyunca daha rahat uyumanızı sağlar.

Uyumadan önce giydiğiniz kıyafetlerin sizi üşütmeyecek ve terletmeyecek pamuklu giysiler olmasına dikkat edin.

Derin bir uykuya dalabilmek için odanızda hafif kokulara yer verebilirsiniz. Vanilya ve tarçın kokuları daha iyi uyumanızı sağlar. Nane gibi uyku açan kokulardan uzak durmalısınız.

Yatağınızın tam ortopedik olmasına dikkat edin. Kullandığınız yastığın size uygun olmasına özen gösterin. Gerekli durumlarda iki yastık kullanabilirsiniz.

Yatak odanız gün boyunca kapalı ise yatmadan önce havalandırmalısınız. Oksijen akışını sağlamak daha rahat uyumanızı sağlar.