Makyaj, daha genç ve güzel görünmek için uygulanan bir işlemdir. Yanlış makyaj uygulamaları ise kendi yaşınızdan daha büyük ve yüz kusurlarını ortaya çıkarmanıza neden olabilir. İşte kaçınmanız gereken o makyaj hataları burada.

cok_fazla_kapatici_uygulamak.jpg


Çok Fazla Kapatıcı Uygulamak

Kusursuz bir mat efekti yaratmak için kullanılan kapatıcıyı doğru seçmelisiniz. Yanlış rengi seçip çok kalın bir kapatıcı uygularsanız, kırışıklarınızı vurgulamanıza ve yüzünüzün daha yaşlı görünmesine neden olursunuz.

alt_kirpik_maskara.jpg


Alt Kirpiklere Maskara Uygulamak

Maskara kullanarak kirpikleri boyayın ve gözlerin kenarlarını vurgulayın, bakışlarınıza ifade verebilirsiniz. Öte yandan, kirpiklerinize çok fazla maskara uygulamak dikkatleri göz çevresindeki kırışıklıklara çeker.

ruj_tonu_secme.jpg


Yanlış Ruj Tonu

Sezonu moda renklerini denemek isteyebilirsiniz ancak size yakışacağından emin olmalısınız. Ten ve dudak renginize uygun tondaki rujları tercih edin.

goz_fari.jpg


Koyu Göz Farını Yanlış Uygulamak

Koyu göz farının dikkatli uygulanması gerekir. Gözlerini büyütebilirsiniz ancak kenarlardaki fazlalıkları mutlaka temizlemelisiniz.

goz_kalemi.jpg


Gözün İçine Göz Kalemi Kullanmak

Gözlerinizin daha küçük ve soluk görünmesine neden olabilir. Sizi yaşlı gösterebilecek bir etki yaratır.

allik_kullanimi.jpg


Fazla Allık Kullanımı

Yanaklarınızda kendi ten renginize uygun olan bir allık seçmelisiniz. Kaliteli bir allık fırçası kullanmalısınız. Fazla allık kullanmak hoş olmayan bir görüntü yaratır.

kaslari_fazla_vurgulamak.jpg


Kaşları Fazla Vurgulamak

Kaşlarınızın doğal halinin dışında kaş boyasında aşırıya kaçmamalısınız. Daha sert ve yaşlı bir ifadeye neden olabilir.

makyaj_hatalari.jpg


Göz Altını Kapatmak

Sağlıklı ve canlı görünen bir cilde sahip olabilmek için göz altındaki morlukları tamamen kapatmalısınız. Bu tüm makyajın güzelliğinin tamamlayıcı olacaktır.

dudak_kalemi_makyaj_hatasi.jpg


Dudak Kalemi Kullanımı

Çok belirgin olan dudak kalemleri eskide kalmış bir modadır. Doğallığa dönüşün döneminde şeffaf dudak kalemleri ile rujunuzu sabitleyebilirsiniz.

makyaj_hatasi.jpg


Pudra Kullanımı

Pudra fazla yağı alan ve cildi mat gösteren bir üründür. Cildinizde fazla pudra kullanımı ise ifadesizliğe ve donuk bir görüntüye neden olabilir.