Günümüzde kadınların tamamı hayatlarının büyük bölümünde ped veya tampon kullanmaktalar... Bu pedler doğaya atıldıklarında en az 200 yılda yok olabilir veya yakıldıklarında ciddi miktarda zehirli bir gaz olan dioksin çıkışına sebep olurlar. Ped atıkları Hepatit B, HIV gibi hastalıklara da adeta davetiye çıkarmaktadır.

Dolayısıyla insan sağlığı ve doğanın korunması açısından yıkanabilir doğal kadın pedleri mükemmel bir ürün.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları da, adet ve özellikle yeni annelerin lohusalık dönemlerinde yumuşak ve pamuklu pedleri önermektedir.

Yıkanabilir doğal pedleri ilk kez kullanan kadınlar farklı bir ürün ve ilk olduğu için tereddüt etmektedirler. Ancak kullandıktan sonra kendilerini daha temiz hissetmeleri, hepsinin ortak fikri. Ayrıca mantar akıntı gibi farklı sağlık sorunlarının da ortadan kalktığını belirtmektedirler.

Yıkanabilir kadın pedleri Bambu Elyafı ve Doğal Pamuktan üretilmiş 2 farklı kaliteden oluşmaktadır. Her iki kalitenin de Günlük, Normal ve Gece Pedi olarak 3 değişik boyu bulunmaktadır.

Faydaları

· Bu ürün yıkanıp tekrar kullanılacağı için büyük ölçüde tasarruf sağlar.

· Sızdırmayan ancak havayı geçiren yapısı sayesinde genital bölgede hava akışını sağlar.

· Sık görülen Alerjik Kadın Tahrişi gibi hastalıklara neden olmaz.

· Çok yumuşak dokusu ile iç çamaşırınızda sizi rahatsız etmez.

· Koku ve nem yapmaz.

· Klorla beyazlatma işlemine tabi tutulmadığı için kanser, endometriosis ve bağışıklık sistemi üzerinde etkisi ile bağlantılı madde olan dioksin oluşumuna yol açmaz.

· Kullanımı çok kolay ve kanatlardaki çıtçıtlar sayesinde iç çamaşırınıza rahatlıkla Yerleştirebilirsiniz.

Kullanım

· Kullanmadan önce emiciliği arttırmak için 1 defa yıkayınız.

· Pedi beyaz sızdırmaz kısım çamaşırınıza, ekru renkli yumuşak emici kumaş kısmı teninize gelecek şekilde çamaşırınıza yerleştiriniz.

· Kulakları çamaşırınızın dışına doğru katlayıp, çıtçıtları kapatınız.

· Kullandıktan sonra emici kısım içe gelecek şekilde üst ve alt kenarları içe katlayınız. Kulakları da üstüne katladıktan sonra çıtçıtları kapatınız.

Yıkama Ve Bakım

· Yıkamadan en az 30 dak.-1 saat önce soğuk suya bastırınız.

· Çamaşır makinanıza 1-2 yemek kaşığı deterjan koyarak yıkayınız.

· Soğuk suda yıkanmalıdır. Sıcak su kandaki demirin kumaşın üstüne sabitlenmesine neden olur ve leke oluşumuna yol açar.

· Çamaşır suyu ve yumuşatıcı kullanmayınız. Çamaşır suyu kumaşın kolay deforme olmasına neden olur ve cilt sağlığı açısından zararlı olabilir. Yumuşatıcılar ise ipliklerin üzerini sararak emiciliği engeller.

· Kurutma makinasında veya kurutma askısında kurutabilirsiniz.

Öneriler

· Bastırılacak soğuk suya isteğe bağlı olarak çok az limon suyu veya beyaz sirke eklenebilir. Bu işlemi uygularsanız yıkama sonrası ekstra durulama yapılması önerilir.

· Mantar rahatsızlığı söz konusu ise, kullanılmış pedlerin bastırıldığı suya çok az beyaz sirke koyulması tavsiye edilir. Bu durumda yıkama sonrası ekstra durulama yapılmalıdır.

· Güneş ışığında kurutmak lekelerin daha kolay çıkmasına yardımcı olur.


0850 346 50 46
  • yikanabilir-ped-ponped.png
    yikanabilir-ped-ponped.png
    509,1 KB · Görüntüleme: 1.355