Kadınların en sevdiği birkaç makyaj malzemesinden biri de aydınlatıcılardır. Genellikle tek renk olarak kullanılan aydınlatıcılar artık daha renkli hale gelmeye başladı. Güzellik trendlerinin hızla değiştiği dünyada yüzünüzde artık hafif pembelikler yerine mor ışıltıları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Mor aydınlatıcılar denemek isteyenler için birkaç önerimiz var. Makyajınız ve aydınlatıcınızın bütünlük oluşturması gerektiğini unutmayın. Koyu ve yoğun bir göz makyajınız varsa mor aydınlatıcı seçmemelisiniz. Açık ve yoğun olmayan tüm makyajlarda mor aydınlatıcıyı kullanabilirsiniz.

Mor aydınlatıcı özellikle açık tenli ciltlerde çok hoş bir görüntü oluşturabilir. Esmer tenlilerin cilt alt tonu genellikle sıcak olduğu için cilt ile istenilen bütünlüğü sağlamayabilir. Ürünü almadan önce mutlaka küçük bir deneme yapın.

Yeni bir fikir olarak da açık renkteki diğer aydınlatıcınızla ve mor aydınlatıcınızı karıştırdığınızda istediğiniz renk tonunu yakalayabilirsiniz. Böylece her makyajda farklı bir ton elde etmiş olabilirsiniz.