3 adımda tane pilav yapmak istiyorsanız bu yazı tam size göre hanımlar!

Eminiz çoğunuz tane pilav yapmayı başarıyor ama bir kısmımız hala tane pilavın yanından geçemiyor. Peki tane pirinç pilavının sırrı nedir diyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

3 Adımda Tane Pilav Yapımı


Misafirliğe gittiğinizde önünüze tane tane pirinç pilavı gelmiştir ve siz “ayy ben neden yapamıyorum “diye dertlenirsiniz ya artık bu yakınmayı bir kenara bırakın ve tane pilavın sırrını en ince ayrıntısına kadar öğrenin. Haydi bakalım başlıyoruz hanımlar :)

Ufak tefek püf noktaları uygulayarak siz de lapa pilav yerine tane pilav yapabilirsiniz.
3-adimda-tane-pilavin-sirri-1.jpg


Pirinç Kalitesi

Pirinç pilavının tane tane değil de lapa olması pirincin kalitesiyle ilgili. Pilavınızın tane olması için baldo pirinçten pilav yapın. Aksi halde her kullandığınız pirinçten istediğiniz etkiyi alamayabilirsiniz. Hem aynı pirinci kullanırsanız zamanla ölçüyü tutturursunuz.

Pişme Öncesi Püf Noktası

Pirinç pilavını pişirmeden önce pirinçlerinizi suda bekletip yıkayın. Yıkamanızın amacı pirincin nişastasının kalmaması. Bu işlemden donra pirinçleri tereyağlı pilav tencerenize alıp bir güzel kavurun. Sürekli karıştırın ki dibine sarmasın ve daha lezzetli olsun.
3-adimda-tane-pilavin-sirri-2.jpg


Su Miktarı

Pirinçlerinizi suda beklettiyseniz 1 bardak pirinç için 1,5 su bardağı su, suda bekletmediyseniz 2 bardak su ekleyip ağır ağır pişirin. Ateş ayarını iyi ayarlayın ki birden pişip çiğ kalmasın. Pilavınız piştikten sonra üzerine temiz örtü serip kapağını kapatıp demlenmesini bekleyin.

Tane pilavınız için şimdiden afiyet olsun! :)

Tane pilav için sizin önerileriniz neler?

Editör: Neşe Akbaş