Havucun içinde A, K, C, B6, B1, B3, B2 vitaminleri, lif, potasyum ve fosfor bulunur. Cildin rahatlaması, kendisini yenilemesi gibi birçok faydası vardır. Cilt bakımı dışında saça doğal bir parlaklık ve ışıltı katar. Bal eklenmiş havuç maskeleri ile saçlarınızın daha ışıltılı görünmesini sağlayabilirsiniz. Cildinize düzenli olarak havuç yağı uyguladığınızda yaz aylarında daha kolay bronzlaşabilirsiniz. Saçlarının çabuk uzamamasından şikayetçi olanlar için eşsiz bir sebzedir. Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzatabilmek için havuç yağı ve havuçtan yapılmış maskelerden yararlanabilirsiniz.

Havuç Yağı ve Saç Uzatma

Havucun içindeki tüm vitamin ve mineralleri bulunduran havuç yağını birkaç faydalı yağ ile birleştirip düzenli olarak kullanabilirsiniz. Saç maskesi yapmak için zamanınız olmadığında saçlarınızda havuç yağı kullanabilirsiniz. Kullandığınız havuç yağının hijyenik şartlarda üretilmiş olduğundan emin olmalısınız. Havuç yağını hangi yağlar ile birleştirmeniz gerekir?

Sıcak Havuç Yağı Terapisi


1 çorba kaşığı zeytin yağı,

1 çorba kaşığı havuç yağı,

1 tatlı kaşığı lavanta yağı

1 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı

Zeytin yağı, havuç yağı ve lavanta yağını bir kabın içinde ısıtın. Elinizi yakmayacak sıcaklıkta olmasına dikkat edin. Isınmış yağın içine balı ekleyin ve karıştırın. Saçlarınıza masaj yaparak uygulayın.

Ortalama 25 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz. Yoğun yapılı bir karışım olacağı için saçınızın tamamen temizlendiğinden emin olmalısınız. Şampuanlama sonrasında saç kremi kullanmak saçlarınızın daha kolay taranmasına da yardımcı olacaktır.

sac_uzatma_havuc_maskesi.jpg


Saç Uzatan Havuç Maskesi


1 tane muz

1 tane havuç

1 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı


Havuç ve muzu blender ile püre haline getirin. Sonrasında balı ekleyin. Hazırladığınız maskenin içine biraz tatlı badem yağı ya da saf zeytin yağı ekleyebilirsiniz. Saç köklerinize masaj yaparak maskeyi uygulayın.

Saçlarınızda 30 dakika beklettikten sonra saçınızı yıkayın. Havuç ve muzu tam olarak püre haline getirmeden kullandıysanız saçlarınızda parçalar kalabilir. Bunu engellemek için duştan çıkmadan önce saçınızı tarayabilirsiniz.