Kan akşınızı hızlandırarak selülitlerinizden kurtulmak ister misiniz? Selülitleri yok eden aspirin maskesi ile pürüzsüz ve sıkı bacaklara sahip olabilirsiniz. İşte evde basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz aspirin maskesi tarifi.

Selülitler deri altında fazla yağ birikmesi sonucu oluşan portakal kabuğu görüntüsüdür. Düzenli olarak spor yapmak, yeterli su tüketimi, yağlı ve şekerlerden uzak durmak, kafein tüketimini azaltmak selülitler ile mücadele etmenizi kolaylaştırır. Selülitlerle daha kolay mücadele edebilmek için evde uygulayabileceğiniz tariflerden biri de aspirin maskesidir. Portakal kabuğu görünümünden kurtulmanızı kolaylaştıran bu özel tarifi paylaşıyoruz.

selulit_aspirin_maskesi.jpg


Selülite Karşı Aspirin Maskesi

5 tane limon suyu

7 çorba kaşığı susam yağı

20 tane aspirin

Hazırlanışı

Limonları ezin ve içindeki tüm suyu sıkın. Limon suyunun içine ezilmiş aspirinleri ekleyin. Son olarak susam yağını ekleyin ve karıştırın. En az 3 dakika karıştırmış olmaya özen gösterin.

Oluşan karışımı ile selülitli bölgelere dikey masaj ile uygulayın. Masaja en az 10 dakika devam edin. Cildinizi yormayacak bir şekilde masajı tamamlayın.

Masajdan sonra cildinizi streç film ile sarıp 15 dakika bekleyebilirsiniz. Hassas ciltlerde limonun tahriş edici etkisi nedeniyle streç film ile kaplamanız önerilmez.

Selülitlerle savaşabilmek için bu maskeyi haftada bir defa uygulayabilirsiniz. Düzenli uygulandığında istediğiniz sonucu alabilirsiniz.