Yazın güneşten korunmak ve sağlıklı bronzlaşmak için kullandığınız en önemli ürünlerden biri de güneş kremidir. Kışın güneş kremi kullanmak neden gereklidir? Hangi güneş kremleri tercih edilmeli? Güneşin yoğun olmadığı aylarda da cildinizi korumak ve güneşin zararlı ışınlarından korunmanız gerekir.

Güneş kremlerinin içerikleri büyük oranda benzerlik gösterir. Güneşten tam koruma sağlamak, sağlıklı bronzlaşmak ve ciltte leke oluşumunu engellemek bütün güneş kremlerinin temel içerikleridir. Hassas cilt ve çok tenli kişilerin ise devamlı olarak kullanması gereken ürünlerdir.

Güneş kremi seçimlerinizi cilt problemlerinize göre ve cildinizin ihtiyaçlarına göre yapmalısınız. Yaz ve kış aylarında aynı koruyucu özelliklere sahip ürünleri kullanmanıza gerek yoktur. SPF VE UV ışınlarından korunmak için yaz aylarında 50 faktörlü krem kullanan birinin kış aylarında 30 faktörlük bir güneş kremi kullanması yeterli olacaktır.

Güneş kremlerini cildinizde makyaj bazı olarak kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz fondöten ve renkli nemlendiricilerde de UV ışınlarından koruma özelliği olan ürünleri tercih edebilirsiniz.

Cilt hastalıkları ve sivilce sorunu olan ve aşırı hassas cilde sahip olan kişilerin ise doktorların tavsiye ettiği ve cilde uygun olan ürünleri tercih etmesi gerekir. Sivilceli ciltler için özel olarak üretilen yağsız güneş kremlerini tercih edebilirsiniz. Hassas ciltler için ise cildin nem dengesinin korunmasına yardımcı olabilecek ürünler seçilmelidir.