Sevdiklerinize şöyle çikolatalı bir pasta yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse tercihinizi köstebek pastadan yana kullanabilirsiniz!

Köstebek pasta biraz emek isteyen bir pasta olmasına rağmen tattıktan sonra tüm uğraşınızı unutturan türden bir pasta. Canınız böyle bol kremalı bir şeyler çektiyse mutlaka denemelisiniz. Zaman kaybetmeden köstebek pasta tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum bir kenara not edin.
kostebek-pasta-1.Jpeg


Köstebek Pasta Keki İçin Malzemeler:

-3 adet yumurta

-1,5 su bardağı toz şeker

-1 su bardağı yağlı süt

-Yarım su bardağı sıvı yağ

-1 paket vanilya

-1 paket kabartma tozu

-2,5 su bardağı un

-3 yemek kaşığı kakao

Köstebek Pasta Krema Malzemeleri

-5 yemek kaşığı un

-5 su bardağı süt

-2 paket vanilya

-1 paket krem şanti

-Çikolata parçaları

Köstebek Pastanın Arası için;

-3 adet muz
kostebek-pasta-2.jpg


Köstebek Pastanın Yapılışı

Köstebek pastanın kekini hazırlamak için öncelikle bir kabın içerisine yumurtayı, sütü, şekeri, sıvı yağı, vanilyayı ve de kabartma tozunu ekleyerek karıştırıp son olarak kakaosunu ekleyin. Homejen bir kıvama geldiğinde yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve ters çevirip pasta tabağına çıkardıktan sonra kenarları 1 cm olacak şekilde ortasını oyarak tabak şekli vermeye çalışın. Kekin ortasından kopardığınız parçaları sakın atmayın, bir kaseye koyun.

Şimdi de kekin kremasını hazırlayalım. Sütü, unu, vanilyayı tencereye alın ve pişirin. Piştikten yaklaşık 5 dakika sonra krem şantiyi toz olarak döküp tekrar karıştırın. Soğumaya bıraktığınız bu karışımın içine çikolata parçaları ekleyin. Muzları uzun haliyle ikiye kesip düz tarafı altta kalacak şekilde kekin oyuk orta kısmına dizdikten sonra kremayı yayın. Ayırdığınız kek kırıntılarını ise kremayı komple kapatacak şekilde serpip buzdolabına yerleştirin. Köstebek pastanız hazır afiyet olsun hanımlar!

Deneyenlerden yorumları bekliyoruz?