Dehidrasyon, vücuttaki su eksikliği olarak bilinmektedir. Günlük su ihtiyacını karşılamayan kişilerde görülen bir rahatsızlıktır. Vücudun en temel ihtiyaçlarından biri olan su tüketimi, ideal seviyelerde alınmadığı zaman, sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

Dehidrasyon Etkileri Nelerdir?
Yorgunluk ve halsizliğe neden olan dehidrasyon, beyin fonksiyonlarının da ideal çalışmasını önler. Algı, sezgi, konsantrasyonu ve kavrama kabiliyetini zayıflatır. Vücut enerjisini yavaşlatır, azaltır ve tüketir.

Dehidrasyon etkileri önlenmesi için günlük su ihtiyacı karşılanmalıdır. Idrar, terleme gibi etkilerle kaybedilen su, ideal miktarda tüketilerek sağlıklı beden fonksiyonları sağlanmalıdır.

Dehidrasyon_tepkisi_gunluk_su_tuketimi_kac_litre-600x385.jpg




Dehidrasyonu Önlemek İçin
Vücut ağırlığınızın %3 oranını hesaplayarak, günlük içilmesi gereken su miktarını belirleyin. Her gün su için ve iç organların ideal biçimde çalışmasını sağlayın. Şayet diyet programı uyguluyor iseniz günlük su içme oranı daha artırılmalıdır.

Kadınlarda 2 ila 2,5 litre, erkeklerde ise 3 litre su tüketimi, diyetlerle birlikte alınmalıdır. Diyet yapmayan her kişinin ise en az 8 bardak su içmesi gerekliliktir. Çok su tüketen kişilerin idrarı açık renktedir.

Su İçmek İnsanı Zayıflatır mı? Tıklayın !

Kiloya Göre Ne Kadar Su Tüketilmeli Tıklayın !

Hangi Yaşta Ne Kadar Su İçmeli? Tıklayın !

Günlük Su Tüketim İhtiyacı Nasıl Belirlenir? Tıklayın !