Saçınıza çamur sürmek kulağa tuhaf gelebilir, ancak birçok kadın artık saçlarında bentonit kili kullanmanın faydaları hakkında konuşuyor.İnce saçlar ve kaşıntılı saç derisi can sıkıcı ve hatta utanç verici olabilir. Farklı şampuanlar denediyseniz ve hiçbir şey işe yaramıyorsa, bu çok sinir bozucu olabilir. Bu yazıda bentonit kilinin faydalarını ve doğal saçlar için nasıl kullanılacağını öğreneceksiniz.

Bentonit kil, saç büyümesi için gerekli olan sodyum, potasyum ve kalsiyum minerallerini içerir.

Bentonit Kil Nedir?​


Bentonit, tipik olarak yaşlanan volkanik külden oluşan emici bir kildir. Adını, dünyadaki en büyük bentonit kili kaynağına sahip olan Fort Benton, Wyoming'den almıştır. Bentonit tüketildiğinde vücuttan negatif yüklü toksinleri emebilir. Ayrıca güzellik bakımları için cilt ve saç üzerinde topikal olarak da kullanılabilir.

Bentonit kili, Montmorillonit kili olarak da bilinir.

Bentonit kili “şifalı kil” olarak da bilinir. Bu kil, çoğunlukla Fort Benton Wyoming'den gelen volkan külünden oluşur. Kişisel bakım endüstrisinde genellikle yüz maskeleriyle ilişkilendirilir, ancak bunu gerçekten saçta kullanabileceğinizi biliyor muydunuz

Kil kolayca elde edilebilir olduğundan ve modern bir işleme gerekmediğinden, vücudu oldukça uzun bir süredir “detoks” etmenin popüler ve uygun maliyetli bir yolu olmuştur... Tarihsel olarak kil, alternatif tıpta sindirim sorunlarından, böcek ısırıklarından, kuru ciltten ve daha fazlasından kurtulmak için kullanılmıştır.

Bentonit Kilinin Doğal Saçlara Faydaları Nelerdir?​


Bentonit kilinin saç derisine ve saça sayısız faydası vardır. Burda biraz var:

  1. Saç ve saç derisindeki kirleri dışarı çeker. Bentonit, pozitif yüklü ürün birikimini ve ağır metal toksinlerini çeken negatif yüklü bir kildir. Buklelerinizde kullanmak, %100 temizlenmiş saçlarla sonuçlanır.
  2. Antimikrobiyal Özellikleri Vardır. Bentonit, kafa derisi ve saçtaki bakteri, virüs ve mantarları öldürür. Kepek, kafa derisi mantarı veya seboreik dermatitiniz varsa kullanmak için mükemmeldir.
  3. Parlaklığı Artırır. Ürün birikiminiz varsa, muhtemelen saçınızın hafif beyaz veya gri bir ton aldığını fark etmişsinizdir. Bu film saçınızın doğal parlama yeteneğini engelleyebilir.
  4. Saçları Yumuşatır. Bentonit kil maskesi, saçı yumuşatarak yönetilebilirliğe yardımcı olabilir. Yıkama günlerinde uğraşacak daha az karışıklığa sahip olmanın keyfine varacaksınız. (kıvırcıklar bunu beğendi)
  5. Sağlıklı Saç Uzamasını Teşvik Eder. Saç derisini iyice temizlemek, büyüyen saçlar için mükemmel ortamı yaratarak sağlıklı saç büyümesini artırabilir.

Bentonit Kil Saçlarda Nasıl Kullanılır?​

bentonit_kil_saca_nasil_uygulanilir_maske_tarifi.jpg
Kili kullanmanın en popüler yolu maske yapmaktır. Kil sade kullanılabilir, ancak aloe vera, elma sirkesi (ACV) veya terapötik yağların bir karışımı ile karıştırmak isteyebilirsiniz. Kil metalle reaksiyona girdiğinden, kil karışımınızı yaparken her zaman tahta kaşık kullanın.

Saçlar İçin Kolay Bentonit Kil Detoks Tarifi​


Saç derinizde kaşıntı ve kepek varsa, normal kepek şampuanlarının işe yaramadığı için hüsrana uğramış olabilirsiniz.

Ya da doğal bukleleriniz çok sert oldukları için geleneksel sülfat ve arındırıcı şampuanları kullanmaktan korkuyorsunuz. Ve haklı olarak, yaygın şampuanlar saç tellerinize zarar verebilir.

Saçınızda ürün birikmesi olmadan daha fazla nem verecek su bazlı ürünler kullanmak her zaman en iyisidir. Bentonit kil, sert şampuanlar kullanmadan cildinizi ve saçınızı arındırmanın doğal bir yoludur.

Malzemeler:
  • ½ su bardağı bentonit kil
  • ½ su bardağı elma sirkesi (organik)
  • ¼ su bardağı su
  • 1 çay kaşığı biberiye veya lavanta esansiyel yağı (isteğe bağlı)
Yöntem:
  1. Kili plastik veya seramik bir kaba koyun.
  2. Sirke'yi ve suyu kaseye dökün.
  3. Yoğurt dokusu gibi pürüzsüz ve kremsi olana kadar karıştırın.
  4. Bentonit kil tarifiniz kullanıma hazır!

Bentonit Kil Doğal Saça Nasıl Uygulanır?​


Bentonit kil uygulaması yapmak korkutucu gelebilir, ancak uygulanması çok kolaydır. Özellikle bu tedavinin buklelerinizi ne kadar iyi tanımladığını gördükten sonra, muhtemelen harcadığınız zamana değecektir.

Bentonit kil tedavisine saçınızı ayırarak ve buklelerinizi nemlendirmek için ılık su püskürterek başlayın. Dolaşmaları ve kırılmaları önlemek için saçınızla çalışmadan önce nemlendirmek her zaman iyi bir fikirdir.

Kil karışımını kökten uca saçınıza uygulayın. Her tel kaplanana kadar kili saç derinize ve saçınıza masaj yapın.

Kilin bukleleriniz üzerinde kurumasına izin vermeyin. Tedaviyi yaparken onları nemli, yumuşak ve nemli tutun.

Zamanın geçmesini beklerken başınıza bir duş bonesi geçirerek kilin kurumasını önleyebilirsiniz. Suyu önceden saçınıza püskürtmek de yardımcı olacaktır.

Bentonit kilini saçta ne kadar süre bekletmelisiniz?​

bentonit_kil_sac_maskesi_tarifi_dogal.jpg
Bentonit kili saçınızdaki toksinleri ve ağır metalleri çok hızlı bir şekilde çeker ve duşa girmeden önce sadece 10-20 dakika uygulamanız gerekir. Kili saçınızdan iyice durulayın. Ardından nemlendirmek için bir saç kremi uygulayın. Muhtemelen tüm birikintilerden iyice temizlendikten sonra saçınızın kremi gerçekten emdiğini göreceksiniz.

Bentonit kili, doğal saç rejiminize harika bir katkı sağlayabilir. Ayda bir veya ihtiyacınız olduğunda yapın.