Annelik dünyanın en güzel duygularından biridir ve oldukça yorucudur. Hamileliğin son döneminde çıkılan izin ve doğumdan sonraki süreçte evde bebeğiniz ile ilgilenmek yorucu ve çok özel bir süreçtir. Bu zamanın sonuna gelindiğinde işe geri dönmeniz gerekir. Bu süreçte ara verilen iş hayatına alışma, annelik ve iş hayatının birlikte idare edilmesi gibi durumlarda size yardımcı olabilecek tavsiyelerimiz var.

Bebek Bakıcısı

Bebeğinize ailenizden ya da tanıdığınız biri bakmıyorsa bebek bakıcısı ile çalışmanız gerekebilir. Sizin doğum izniniz bitmeden önce bebek bakıcısının işe başlamasını isteyin. Bebek ve bakıcı arasındaki uyumu gözlemlemiş olursunuz. Bebeğe bakan kişi ise sizi daha iyi tanımış olur ve bebek bakımı konusundaki isteklerinizi daha iyi kavrayabilir. Bebek bakıcınızın işe gelemeyeceği ya da acil durumlarda bebeğe kimin bakacağını önceden planlamak paniğe kapılmanızı engelleyecektir.

Kendinize Zaman Ayırmayı Öğrenmelisiniz

Anne olduktan sonra birçok kadın hayatın koşturmacası içinde kendisini ihmal eder. İş hayatı, çocuk bakımı ve ev işleri ile kendisine zaman ayıramaz. Bunun dönemsel bir durum olmadığını fark edip dur demezseniz hayatınızın her zaman böyle gideceğini unutmayın. İşlerinizde size en uygun dengeyi kurun. Eşinizden bu konuda yardım istemekten çekinmeyin.

Sosyalleşmeyi Unutmayın

Bebeğinizi çok seviyorsunuz ancak hayatınızda onun dışında da bir sosyallik olması sizin psikolojik sağlığınız açısından önemlidir. Arkadaşlarınız ile çıkacağınız kahve molalarının size çok iyi gelecektir. Akşam bebek uyduktan sonra gidilen sinema etkinliklerinin ruhunuzu dinlendirdiğini fark edebilirsiniz. Bu kısa molalar sizin zihin olarak daha az yorulmanızı sağlayacaktır.

İşyeriniz İle Konuşun

Mesleğinize ve iş yoğunluğunuza göre haftanın bazı günlerinde evden çalışmayı düşünebilirsiniz. İş yerinizle bu konuda konuşabilirsiniz.

Anneliğin Size Pratiklik Kazandıracağını Unutmayın

Çalışan anneler sorunlara daha hızlı ve pratik çözümler sunabilir. Bebeğinizle kaliteli zaman geçirmeyi kısa sürede öğrenebilirsiniz. Anneliğin size kazandırmış oldukları iş hayatında da işinize yarayacaktır.