Emzirmek sadece bebekler için değil anneler için de tam donanımlı sağlık formları kazandırıyor. Pek çok hastalığın önlenmesinde etkili olan emzirme, kanser risklerini azaltıyor, önlüyor. Anne sütünün bebeğe faydaları yanı sıra, salgılanan hormonlar ile anne bedeni hızla toparlanıyor ve sağlıkla kuşatılıyor.

anne_sutunun_bebege_faydalari-600x375.jpg




Hastalık Riskleri Ortadan Kaldırılıyor
Emzirmenin faydaları arasında annelerin depresyon riskinin önlenmesi yer alıyor. Rahmin hızlı toparlanması, bedenin hızla iyileşmesinin yanı sıra meme kanseri ve yumurtalık kanserine karşı koruma sağlanıyor.

Kalp sağlığı ve dolaşım sistemi için de muazzam katkıları olan emzirme fonksiyonu, metabolik sendromlara karşı koruma sağlıyor. Tansiyon, atrit, kalp hastalıkları, tip 2 diyabet ve yüksek kan yağı riski %10 ila %50 arasında sunulmaktadır.

Emziren annelerde, yumurtlama ve menstruasyon duraklar. Doğal şekilde doğum kontrolü sağlanan emzirme dönemi, menstrüel döngüyü bir süre duraklatır ve yeniden düzenler. Anne bedenini tazeler.

Doğum sonrasında oluşabilen depresyonlar, emzirerek azaltılır. Salgılanan hormonlar ve özellikle oksitosin hormonu sayesinde hem fiziksel hem de mental olarak rahatlama, gevşeme ve olumlu gelişimler kazanılır.

Emzirmenin Anneye Faydaları Nelerdir? Emzirmek Zayıflatır Mı? Tıklayın !

Doğru Tekniklerle Bebek Emzirmenin Yolları Tıklayın !

Anne sütünü artırmanın yolları Tıklayın !

Emziren annelere özel bilgiler Tıklayın !

Anne Sütü Neden Önemlidir? Tıklayın !