Uzun ve gür saçlara sahip olmak her kadının hayalidir. İnce telli ya da yavaş uzayan saçlarınız için en kolay ve uğraştırmayan saç uzatma yöntemleri hazırladık. Bu öneriler ile saçlarınız daha canlı, parlak ve hacimli görünebilir.

Hızlı saç uzamasını sağlayan temel etken genetik özelliklerdir. Ailenizdeki insanları saçları gür ve kalın telli ise sizin de saçlarını çabuk uzayabilir. Bu kalıtımsal faktörün dışında saç bakımı uygulamaları saçların uzamasında etkili olan ikinci yöntemdir. Düzenli uygulanan bakım maskeleri ile ve doğru saç işlemleri ile kısa süre içinde istediğiniz saçlara kavuşmak zor olmayacaktır.

kolay_sac_uzatma_yontemleri.jpg

Basit Saç Uzatma Yöntemleri

Saçlarınızı organik özellikteki şampuanlar ile yıkamalısınız. Paraben, sülfat, parfüm ve silikon içermeyen ürünler tercih edin.

Saçlarınızı parlatmak ve kimyasal toksinlerden arındırmak için durulama suyunuza saf elma sirkesi ilave edebilirsiniz.

Saçınızı durularken soğuk su kullanmak saç tellerinin daha güçlü olmasına yardımcı olur.

Saç kremi kullanımı hızlı saç uzatmada oldukça etkilidir. Kırılmaları engelleyen saç kremi ile saçlarınız yıpranmaz ve daha hızlı uzar.

Geniş bir tarak kullanmak saçların çizilmesini ve hasar almasını engeller.

Saçlarınızı doğal hali ile kurumaya bırakmak en iyi seçim olabilir. Aceleniz varsa ve saçınızı kurutmak zorundaysanız soğuk ayarda saçlarınızı kurutabilirsiniz.

Isı içeren saç şekillendirme işlemlerinden uzak durmanız gerekir. Mutlaka yapmanız gerekiyorsa termo şekillendirici ürünleri tercih edebilirsiniz.

Saçlarınıza haftada en az bir defa B ve E vitamini kapsülleri ile hazırlanmış saç bakım maskeleri uygulayın.

Gün içinde gerekmedikçe saçlarınıza dokunmayın.

Duşa girmeden önce uçucu doğal bakım yağları ile saç diplerinize masaj yapın. En az 30 dakika bekleyin. Tatlı badem yağı, zeytin yağı, jojoba yağı kullanabilirsiniz.
  • Beğen
Reactions: ceren zor