Diyet sezonu açıldığında kilo vereyim derken en sık yapılan bu diyet hataları sağlığı olumsuz etkiliyor.

Yoğun kasvetli kış günlerini yaşadığımız şu günlerin ardından bahar aylarına girdiğimizde çoğu kişiyi yaza hazırlık telaşı sarıyor. Ancak yaza fit bir vücutla gireyim kilo vereyim derken umarız en sık yapılan bu diyet hatalarını yapmıyorsunuz. En sık yapılan diyet hatalarına düşmemek için sağlıklı beslenmelisiniz ve düzenli spor yapmalısınız. Bunlar yeterli olmuyorsa diyetisyen önerisiyle diyet yapmanız en sağlıklısı. Çünkü hiçbir diyet programı sağlığınızdan daha önemli değil hanımlar!

Yaz ayları için zayıflamaya çalışanlar sağlıksız diyetlere sık sık başvuruyor. Bunların başını ise şok diyetler geliyor. Aman diyelim hanımlar bunlara dikkat!

En Sık Yapılan Diyet Hataları

Şok Diyetler

Kilo vermek için en çok başvurulan yollardan bir tanesi de şok diyetler. En sık yapılan diyet hatalarından biri olan şok diyetler kısa sürede kilo verdirebilir ama vücutta deformelere neden oluyor. Şok diyetlerle kilo vereyim derken kas yapınızı zedeliyor ve yağların daha fazla ortaya çıkmasına zemin hazırlıyorsunuz.

Hızlı Kilo Verme

Şok diyetler sonrasında verilen kilolar hızla verildiği için hızla geri alınır. Hem de yağ oranınız artarak verdiğiniz kiloları geri alırsınız. Diyetinizi herkesin uyguladığı standart diyetler yerine kişiye göre uzman kontrolünde hazırlanmış etkili diyetler yapmalısınız.
en-sik-yapilan-diyet-hatalari-2.jpg


Tüm Gün Aç Kalmak

Tüm gün aç kalarak yapılan diyetler metabolizmanızın yavaşlamasına neden olur. Ayrıca atladığınız her öğün sağlığınıza zarar verir. Ara öğünler kan şekerinizin dengede tutulması açısından da önemli.

Bunların Dışında En Çok Yapılan Diyet Hataları

-Çok spor yapayım da zayıflayayım mantığı.

-İçebildiğim kadar bitki çayı içeyim.

-Zayıflama ilaçların kullanayım.

-Karbonhidratla proteini hayatımdan çıkarmalıyım.

-Tek tip beslenmeliyim.

Sizce en sık yapılan diyet hataları neler?