Kıyafet ya da kumaş üzerindeki en zor lekeleri çıkarmanın pratik yöntemleri nelerdir? Evdeki malzemeler ile kurumuş inatçı lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz. Kolay temizleme hakkında bu bilgileri kullanabilirsiniz.

Kadınlar için pratik temizleme yöntemlerini öğrenmek ev işlerinin kolaylaşmasını sağlayan en önemli noktadır. İnatçı ve kurumuş lekeleri çıkarabilmek için doğru temizleme malzemelerinin kullanılması gerekir. Zor lekeleri çıkarmanın en kolay yöntemlerini sıraladık.

kolay_leke_cikarma.jpg


Kolay Leke Çıkarmak İçin Küçük Püf Noktaları


Zeytin Yağı Lekesi

Tuz leke çıkarmada en etkili yöntemlerden biridir. Lekenin üzerine tuz dökün ve ovalayın. Sonrasında bulaşık deterjanı ile silebilirsiniz.

leke_cikarma.jpg


Çay Lekesi

Çay şekersiz değilse lekenin temizlenmesi kolay olacaktır. Lekenin üzerine limonlu su dökün ve silin.

Süt Lekesi

Süt lekesinin hemen temizlenmesi gerekir. Aksi halde ise süt kokusundan kurtulmak zor olabilir. Lekeli alanı sabunlanmış bez ile ovabilirsiniz.

Alkol Lekesi

Alkol lekesini ilk olarak soğuk su ile yıkayın. Sonra gliserinli su ile lekeyi silebilirsiniz.

Küf Lekesini Çıkarmak


Dolapta oluşan küfler özellikle uzun süre beklemiş havlu gibi eşyalarda yer edinebilir. Bu durumda sirkeli su ile dolu bir kabın içinde eşyalarınızı bekletebilirsiniz. Sonrasında çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz.

Şarap Lekesi

Lekenin üzerine biraz tuz dökün ve ovun. Saf alkole batırılmış bez ile lekeyi tekrar silebilirsiniz.

Vücut Sıvıları

Kan ve ter gibi vücut sıvılarını soğuk su ile yıkamak en etkili yöntemdir. Leke kurumadan soğuk suyun altında bekletebilirsiniz. Daha sonra çamaşır makinasında çok sıcak olmayan suda yıkayabilirsiniz.

Çimen Lekesi

İnatçı lekelerden biri olan çimen lekesini çıkarmak için sıvı deterjan kullanmanız gerekir. Toz deterjanı biraz ılık su ile karıştırarak krem kıvamına getirebilirsiniz. Lekenin üzerinde bekletin ve çamaşır makinasında yıkayın.

Ek Bilgi

Giysilerin üzerindeki lekeleri çıkarabilmek için kumaşlarına uygun olan ısıda yıkamalısınız. Leke çıkarmak için uygun olmayan sıcaklıkta yıkamak kıyafetlerinizi kaybetmenize neden olabilir.