Saç uzatmak sabır işidir. Ancak bazı durumlarda bu sabrı daha kısa zamana yaymak mümkün. Saçın hızlı uzaması, saçın sağlığına bağlıdır. Düzenli bakım uygulamak ve gereken özveriyi göstermek saçların hızlı uzamasına katkı sağlayacaktır. Cansız ve bakımsız saçlar uzadığında da sağlıklı bir görüntü veremeyecektir.

Günümüzde, hızlı saç uzatma maskeleri kadınlar tarafından oldukça rağbet görmektedir. Saç uzatma kürleri de en çok kullanılan yöntemlerdendir.

hizli_sac_uzatma_yollari-600x338.jpg


Evde Saç Uzatma Yöntemleri
Saçlar ortalama olarak ayda 1,25 cm kadar uzayabilmektedir. Bu uzama oranına etkileyici bakımlar ile destek olmak mümkün. Yani sağlıklı saç uzatmak için öncelik kaliteli bir bakımdan geçmektedir. Saçları hızlı uzatmak için bu bakımı sağlayan saç kremleri tercih edilebilir. Saç diplerine masaj yapılarak uygulandığında saç diplerini besler ve saçın uzamasına yardımcı olur. Saç kremini vitamin destekli olanlardan aldığınızda saç köklerinize gereken bakımı ve beslenmeyi sağlamış olacaksınız.

Saçların gün içinde işlemlerden geçmesi saçların çabuk yıpranmasına sebep olur. Bu yıpranmaları önlemek için mutlaka saçlar için uygun olan yağ terapileri kullanılmalıdır. Saç bakım yağları banyo öncesinde 1-2 saat bekletilerek uygulanır ve saç diplerini besler.

Saçlara şekil verirken daha hassas olmalısınız. Saçları özellikle tararken kırılmasını önlemek için yavaş ve hassas taranmalıdır. Karışık saçlarda, banyodan çıkınca mutlaka bakım spreyi kullanarak taranmalıdır. Saçların kırıklardan arındırılması da saçların hızlı uzamasında etkili bir yöntemdir. Uçlarındaki kırıkların alınması daha saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar.

Beslenme alışkanlıkları da saçların sağlıklı olarak uzamasında önemlidir. Gerekli protein ve vitaminler alındığında saç uzamasına katkı sağlanmış olacaktır.Saç diplerine masaj yapmak ve özellikle soğuk su çok etkili bir kan akışı hızlandırma yöntemidir. Saç diplerindeki kan akışının hızlanması saçların uzamasına katkı sağlayacaktır.

Bitkisel karışımlardan oluşan tarifler de saçlara besleyici bir bakım yaparak uzamalarına yardımcı olur. Saç uzatma yöntemleri evde uygulayacağınız bakımlar ile daha kolay olacaktır.

Doğal yollarla hızlı saç uzatmanın 27 yöntemi Tıklayın !

Evde Saç Uzatma İçin 7 Yöntem için Tıklayın !

1 Ayda 20 cm Saç Uzatma Yöntemleri Tıklayınız

Hızlı Saç Uzatan Bitkisel Yağlar Tıklayınız

İnversiyon Yöntemi İle Haftada 2 cm Saç Uzatma Tıklayınız

İbrahim Saraçoğlu Saç Uzatma Kürü Resimli Tarif