Vajina rengi açma son dönemlerde yapılan en popüler cilt bakımı işlemleri arasında yer alıyor. Evde doğal yöntemlerle vajina beyazlatma tarifleri hazırladık. Evdeki bitkisel ve zararsız malzemeler ile bu tarifleri hazırlayabilirsiniz.

Genital bölgenin hava almaması ya da ağda gibi işlemlerden sonra zaman içinde renkte koyulaşma olabilir. Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için yapılan estetik müdahalelerin yanı sıra evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerde var. Cilde zarar vermeyen bu uygulamalarda alerjik belirtileri anlamak için cildin küçük bir alanında deneme yapmalısınız.

Doğal Malzemeler İle Vajina Beyazlatma

vajina_beyazlatma_maskesi.jpg


Sandal Ağacı Tozu

Cilt renginin açılmasın sağlayan etkili bir malzemedir. 2 çorba kaşığı sandal ağacı tozunu gül suyu ya da normal su ile karıştırın. Cildinize maske olarak uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra çıkarın. Haftada birkaç kez bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

evde_vajina_beyazlatma.jpg

Keçi Sütü

Hijyenik keçi sütünü ılık bir şekilde cildinize dökün ve doğal kese ile cildinizi keseleyin. Bu yöntemi her banyoda tekrarlayabilirsiniz. Sert hareketler yerine yavaş bir masaj uygulayabilirsiniz.

aleo_vera_jeli_vajina_beyazlatma.jpg

Aleo Vera Jeli

Cilt bakımlarının gözdesi aleo vera jelini vajina beyazlatma yöntemlerinden biri olarak kullanabilirsiniz. Aleo vera jelini cildinize uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra bol su ile temizleyin. Haftada 2 defa bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

vajina_beyazlatma_yontemi.jpg

Zerdeçal Tozu

Renk açma özelliği bulunan zerdeçalı daha etkili bir hale getirebilirsiniz.2 yemek kaşığı portakal suyu ve 2 yemek kaşığı zerdeçalı karıştırın. Cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın. 15 -20 dakika bekletmeniz yeterli olur. Ilık su ile temizleyin. İstediğiniz sonucu alana kadar haftada 3 defa tekrarlayabilirsiniz.

Yoğurt ve Limon

Cilt renginin açılması ve doğal nemlendirici özelliği bulunan yoğurt ve limon kürünü deneyebilirsiniz. 3 tatlı kaşığı yoğurdun içine 7-8 damla limon suyu ekleyin ve cildinize masaj yaparak uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz.

Vazelin_vajina_beyazlatma.jpg

Vazelin

Bir çorba kaşığı vazelinin içine bir tatlı kaşığı saf zeytin yağı ve birkaç damla limon suyu ekleyin. Cildinize uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile temizleyin. Bu işlemi kış aylarında kullanmak daha sağlıklıdır. Zeytin yağı ve vazelin ciltte terlemeye neden olabilir.

Ek Bilgi

Vajina beyazlatmak için uyguladığınız doğal karışımların vajinanın iç kısmına temas etmemesine özen gösterin. Böyle bir uygulama bakteri üremesine neden olabilir.