Ev yapımı doğal bronzlaştırıcı sprey hazırlayabilirsiniz. Bronzlaşma için her ne kadar ilk akla gelen güneşlenme olsa da güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmak son derece zordur. Hatta çoğu zaman güneşlenme ile bronzlaşma istenirken cilt lekeleri, ciltte erken yaşlanma, kuruma ve hatta yanıklar bile oluşmaktadır.

Güneşsiz evde bronzlaşmak için iki farklı yöntem vardır. İlki piyasada bulunan güneşsiz bronzlaşma kremleri kullanmak, ikincisi ise doğal yöntemlerle güneşsiz bronzlaşmaktır. İlkinin kimyasal içerikli olduğu düşünüldüğünde çoğu kişinin neden doğal içerikli ev yapımı karışımlar aradığı kolaylıkla anlaşılır. İşte evde yapabileceğiniz tamamen doğal tarifler;

hizli_bronzlastici_sprey_Tarifi-600x277.jpg


Etkili ve Hızlı Bronzlaşma Spreyi
Etkili ve hızlı bronzlaşma için kakao yağı ile evde bronzlaşma spreyihazırlayabilirsiniz. Karışım için malzemeler;

  • Kakao yağı
  • Havuç yağı
  • Tarçın yağı
Yukarıdaki malzemeleri 1 adet cam sprey şişesine alarak karıştırın. Aynı oranda kakao ve havuç yağını karıştırarak hazırladığınız bronzlaştırıcıya 4-5 damla kadar tarçın yağı ekliyoruz. Kakao ve havuç yağının bronzlaştırıcı etkisinin yanında tarçın yağının da leke giderici etkisi sayesinde pürüzsüz bir bronzluğa sahip olabilirsiniz.

Hazırladığınız karışımı güneş kreminizi sürmeden yarım saat önce cildinize hafif masaj yaparak uygulayın. Karışımı sürekli kullanarak bronzluğun kalıcılığını artırabilirsiniz. Günde birkaç kez kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur.

gunessiz_bronzlasma_spreyi_tarifi.jpg


Havuçlu Bronzlaştırıcı Sprey
Güneşsiz cilt bronzlaştırma için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz en basit tariflerden biri de havuçlu bronzlaştırıcı spreydir. İlk olarak 3-4 adet havucu rendeleyerek cam bir kavanoza alın. Kavanozun boş kalan kısmı doluncaya kadar zeytin yağı ilave edin. Yarım litrelik bir kavanoz kullanmanız idealdir. Kavanozu 5 gün buzdolabından beklettikten sonra dışarı çıkartıp 1 günde dışarıda bekletin. Elde ettiğiniz karışımı süzgeçten geçirerek başka bir kaba alarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Dilerseniz etkinliği artırmak için üzüm çekirdeği, ceviz yağı, kakao yağı gibi tamamen doğal yakları da karışımınıza ekleyebilirsiniz.

Son olarak şunu da belirtelim ki evde bronzlaştırıcı yapmanız için verdiğimiz tarifler sizleri daha güzel pürüzsüz bir bronz görüntüye kavuşturmak için etkilidir. Bu karışımların güneş koruma özelliği olmadığından güneşe çıkarken güneş koruyucu kullanmanız gerekmektedir.

Bronzlaştırıcı Ürün Seçerken Dikkat Edilecek Unsurlar Tıklayın !

Hızlı Bronzlaşmak İçin Bitkisel Yağlar ( Havuç ve Susam Yağı ) Tıklayın !

Doğal yollarla bronzlaşma yolları Tıklayın !

Hızlı Bronzlaşmak İçin Etkili Yöntemler Tıklayın !

Bronzlaşan Cilt Rengini Açan Maske Tarifleri Tıklayın !


Doğal bronzlaştıran krem tarifi Tıklayın !
  • evde_bronzlastici_sprey_yapimi_tarifi_havuc_yagi.jpg
    evde_bronzlastici_sprey_yapimi_tarifi_havuc_yagi.jpg
    11,8 KB · Görüntüleme: 4.501