Akşam eve yorgun geldiğinizde ya da aniden gelen misafiriniz olduğunda evin toplu görünmesini istersiniz. Peki evi düzenli göstermenin basit kuralları nelerdir? Temizlik yaparken ya da sonrasında ekleyeceğiniz birkaç adım olabilir.

Evi Düzenli Göstermenin Basit Kuralları

Toplu ve düzenli bir ev kişilerin yaşam alanlarında kendilerini huzurlu ve dinlemiş hissetmesini sağlar. Dağınıklıktan yorulan gözleriniz için birkaç basit evi toplu gösterme önerisi hazırladık. Bu yöntemler ile evinizi toplamak gözünüzde büyüyen bir iş olmaktan çıkabilir.

evi_duzenli_gosterme.jpg


Evi Toplu Göstermek İçin Yapabilecekleriniz

Dolaplarınız her zaman düzenli olmalıdır. Karışık dolaplara eşya yerleştirmek zor olacağı için ortada olan eşyalar evin dağınık görünmesine yol açar.

Kirlileri üzerinizden çıkardığınızda hemen kirli sepetine atın. Dolaba asmak istemeyeceğiniz eşyalar dağınık görüntüye neden olacaktır.

Dışarıdan geldiğinizde elinizdeki poşetleri mutfağa gidip hemen yerleştirin. Tezgah üzerinde bekletmeyin.

Mont ya da şallarınızı kapıdan girdiğiniz anda dolaba asın. Anahtarları anahtarlığa bırakın.

Evde dağınıklığın nedenlerinden biri de masaların üzerindeki eşyalardır. Elinizdeki eşyayı hemen yerine götürmek ev işlerinizin daha kısa sürede bitmesine yardımcı olabilir.

Mutfaktaki bulaşıkları beklettiğinizde bulaşık makinasına yerleştirmek ya da yıkamak zor olacaktır. Bu işlemi yemekten hemen sonra yapmalısınız.

Gereksiz eşyaları kaldırın. Salon ya da oturma odasında raflarınız varsa dağınık görüntüyü engellemek için raf ve dolapları temizleyin.

Haftada bir defa tüm eve ince temizlik yapın. Bu evin daha az kirlenmesini ve dağılmasını sağlar.
  • Beğen
Reactions: fabric