Diyet programlarının tamamında ve zayıflama formüllerinde temel hedeflerden biri, metabolizmanın hızlandırılmasıdır. Doğal yağ, lif, vitamin, mineral ve protein içeriği bakımından zengin yiyeceklerin alınması, diyetin daha başarılı olması ve hızlı etki sağlamasına olanak sunar.

Formda olmak, sağlıklı beslenmek ve ideal kilonuza kavuşmak için GAPS diyeti, en popüler diyetler arasında sunuluyor.

GAPS Diyetinin Sindirim Boşaltım Sistemine Etkisi
Vücut fonksiyonlarının ideal biçimde çalışması, bağırsak sağlığı ve yapısıyla doğrudan alakalıdır. Bağırsaklarda bulunan organizmalar, vücuttaki kimyasallar, toksinler ve patojenlere karşı koruma sağlarken, kişinin daha sağlıklı olması için çalışır.

İdeal çalışan bağırsaklar, sağlam bağışıklık sisteminin yansıması ve teminatı niteliğindedir. GAPS diyetinde temel hedef, bağırsaklara sağlık kazandırmaktır.

GAPS diyetinde bozulan bakteri düzenini sağlamak, amaçtır. Hasarlı, sızıntılı veya yaralı olan bağırsak dokusu bu diyet sistemiyle iyileştirilir.

gaps_diyet_kilo_Verme_zayiflama-600x459.jpg


GAPS Diyeti Nasıl Uygulanır?
GAPS diyeti, bir tedavi programı niteliğinde uygulanır. Hasarlı bağırsak dokuları onarılır ve bakteri, mantar oluşumu önlenir. Beden fonksiyonlarının daha iyi çalışması için bağırsağı olumlu ve onarıcı şekilde etkileyen besinlerle, besin listesi oluşturulur.

GAPS tedavisi uygulanırken, toksinlerin kana karışması önlenir. Sindirimi yapılmamış besinlerinde kana karışması önlenir ve hasarlı dokular onarılır. Doku ve organ toksitlenmesi önlenerek, bağırsak sağlığı ideal seviyeye getirilir. Bu diyet 12 aylık bir programda uygulanır.

GAPS Diyeti Aşamaları
GAPS diyeti toplamda 3 bölümden oluşur. GAPS diyeti bölümleri;

  • Bölüm; GAPS Giriş Diyeti: İlk bölüm, 6 aşamadan oluşur. Hastanın psikolojik ve fizyolojik durumları yavaş yavaş ortadan kalkarak, düzelme- iyileşme sağlanır.
  • Bölüm; Tam GAPS Diyeti: Fizyolojik ve psikolojik semptomlar, 2. aşamada tamamen ortadan kalkar. Bağırsak florası ideal biçimde dengelenir.
  • Bölüm; Gaps Diyetinden Çıkma: Bağırsaklardaki epitelyum adı verilen doku ile bağırsak duvarları, bağırsak florası tamamen iyileşmiştir.
Gaps Diyeti Nedir? Gaps Diyet Listesi 7 günlük Tıklayın !

Gaps diyeti için 9 önemli besin Tıklayın !

Amerikan kalp vakfı diyeti deneyimlerimiz İçin Tıklayın !