İnce deriye sahip göz çevresi kırışıklıkların ortaya çıktığı ve hızla arttığı bölgedir. Göz çevresi kırışıklıklarına iyi gelen doğal yağlar nelerdir? Göz bakımlarına eklemeniz gereken bitkisel yağları sıraladık.

Göz çevrenizin hassas derisine bakım yapmak için 20'li yaşlardan itibaren sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak ilk adım olabilir. Pahalı göz çevresi kremleri kullanmak yerine düzenli olarak doğal bakım yağları kullanabilir ve kırışıklık oluşmadan önce önlem alabilirsiniz.

goz_cevresi_kirisikliklari_nasil_gecer.jpg


Göz Çevresini Onaran Bakım Yağları

Hindistan Cevizi Yağı


Doğal bakım yapar ve cildin nemlendirilmesini sağlar. Kolojen üretiminin artmasına yardımcı olur. Ciltteki kurumayı engellediği içi kırışıklık oluşumunu azaltır. Göz makyajınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.

Buğday Yağı

Cildin yenilenmesini sağlayan ve elastikiyeti koruyan en değerli yağlardan biridir. Antioksidan içeriği ile kırışıklar ile mücadele eder.

Tatlı Badem Yağı

Doğal ve cilt yapısı üzerinde en etkili yağlardan biridir. Yağ butonlarına neden olmaması için pamuğun üzerine birkaç damla damlatıp kullanabilirsiniz.

Zeytin Yağı

Saf zeytin yağı göz çevrenizin canlanmasını sağlar. Kırışıklıkların oluşumunu engelleyen E vitamini açısından zengindir. Kış aylarında soğuk havalardan cildi korur.

goz_cevresi_bakimi_maskesi.jpg


Üzüm Çekirdeği Yağı

Antioksidan bakımından zengindir. Cildin yenilenmesini sağlar. Doğal botoks etkisi yaratan üzüm çekirdeği yağını doğrudan kullanabilir ya da haftalık bakım maskelerinizin içine ekleyebilirsiniz.

Kayısı Yağı

Cildin güzelleşmesi ve göz altındaki yorgun görüntüden kurtulmak için kayısı yağından faydalanabilirsiniz. Haftada birkaç defa göz çevrenize bakım amaçlı kullanabilirsiniz.

Avokado Yağı

Değerli yağlar içeren avokado yağı cildi nemlendiren en etkili doğal yağlardan biridir. Yoğun yapılı olan bu yağı kullanırken az miktarda kullanmanız gerektiğini unutmayın.

Evde Göz Çevresi Kremi Nasıl Yapılır? Tıklayın !
Göz çevresini günlük ve haftalık bakımı nasıl yapılır? Tıklayın !
Göz Çevresi Rengini Açan Maske için Tıklayın !

Göz çevresinde renk eşitliği sağlayan maske için Tıklayın !
  • Beğen
Reactions: Ozlemgamzee