Gözde arpacık çıkmasına ne iyi gelir? Sizler için en iyi arpacık tedavisi doğal yöntemlerini araştırdık. Arpacık neden oluşur? Gözde çıkan arpacığı hızlı geçiren yöntemler doğal çareler yazımızda...

Arpacık diğer adıyla hordeolum olarak bilinen göz kapaklarındaki bir enfeksiyondur. Arpacığın genellikle çıkma sebebi bağışıklık sisteminin zayıflamasındandır. Biz sizlere arpacığı geçiren doğal tarifler vereceğiz ancak bazen cerrahi girişim de uygulanması gerekebilir. Arpacık göz kapaklarının birbirine çarpması sonucu acı verir.

Arpacık Nedir? Gözde Arpacık Neden Çıkar?

Göz kapaklarındaki yap bezeleri şişmesi ile yara oluşması durumudur. Yağ bezelerinin göz kapaklarında sebum oluştururlar. Göz kapaklarının içinde veya dışında görülen bir enfeksiyondur. Arpacık erken tedavisi edilmesi gerekir. Arpacık yağ bezelerinin tıkanması ile oluşabilir. Genellikle bağışık sisteminin zayıf düşmesi ile ortaya çıkar. Makyajı temizlemeden uyursanız arpacık çıkabilir. Stres, yağlı yiyecekler tüketmek gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkar.

Gözde Çıkan Arpacığı Anında Geçiren Doğal Çareler
Eğer arpacığın çıkmaya başladığını hissederseniz size vereceğimiz doğal çareler ile anında durdurabilirsiniz.

Patatesle_Arpacik_tedavisi.gif


Patates İle Arpacık Tedavisi
Patatesin içeriğindeki mineraller arpacığın hızlı bir şekilde geçmesini sağlayacaktır. Patatesi ikiye ayırın dilimleyin ve arpacığın olduğu bölgeye koyun. Belirli aralıklarla uygulamanız gerekmektedir.

Sıcak Su Yöntemi İle Arpacık Tedavisi
Bir beze sıcak su dökün ve bu bez ile arpacığın çıkacağa yere kompres yapın. Arpacık cıkmadan önlenmiş olur.

Sarımsak İle Arpacık Tedavisi
Sarımsağı tüketmeniz bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Sarımsak ile arpacık tedavisi ise içeriğinde bulunan antibiyotik özelliği ile hızlı bir şekilde arpacığa çare olacaktır. Sarımsağı rendeleyin ve arpacık çıkan bölgeye koyun ve bekleyin. Belirli aralıklarla bu tedaviyi uygulamanız gerekmektedir.

Papatya_cayi_ile_Arpacik_tedavisi.jpg


Papatya Çayı İle Arpacık Tedavisi
Papatya çayını güzelce demleyin. Demlenmiş olan bu çayı göz kapaklarınıza uygulayın. Arpacığın kısa sürede geçtiğini göreceksiniz.


Arpaçığı Geçiren Doğal Tarif
1 tatlı kaşığı rezene bitkisini 1 su bardağı kaynar suya atın. Ilımasını bekleyin. Temiz bir bez ile bu karışıma daldırıp göz kapaklarınızın üzerine koyun. 20 dakika bekletin. Günde 3 defa belirli aralıklarla yapın.

Gözümde Arpacık Çıktı, Ne Önerirsiniz? Tıklayın !
Gözde çıkan arpacık için doğal çözüm papatya çayı için Tıklayın !