Kan dolaşımının artması ve çatlak görünümünün azalması açısından vücut bakımı son derece önemlidir. Cildin yazın bakımı, vücut ve yüz olarak ikiye ayrılır. Özellikle şort, elbise ve etek gibi rahat kıyafetleri giymeyi tercih edenlerin ise vücut bakımına özen göstermeleri gerekir. Bu noktada ise duştan çıktıktan sonra vücudu nemlendirmek, kan dolaşımının artması ve pürüzsüz bir tene sahip olmak açısından avantajlıdır. Cildin yumuşaması için nemlendirici temel kurallardan bir tanesidir.

dus_sonrasi_vucut_bakimi_nasil_yapilir_nemlendirici.jpg


Gözeneklerin Açılması Ve Nemlenmesi İçin Bakım Kremleri

Yalnızca kuru ciltler değil, yağlı ve karma bir tene sahip olanlarda yaz aylarında nemlendirici ihtiyaç duyar. Deniz, kum ve güneş, cildin kurumasına neden olabilir. Gözeneklerin açılması ve vücudun parlaması açısından ise nemlendirici kullanımı önemlidir.

  • Duştan sonra vücut bakımı, yumuşak bir cilt için dikkat edilecek temel unsurlar arasındadır.
  • Doğal yağlarla yaz bakımı sağlamak isteyenlerde nemlendirici yerine bitkisel ürünlerden yardım alabilirler.
  • Hindistan cevizi, havuç ya da susam vücudun nemlenmesine yardımcı olan bitkisel yağlar arasında gösterilir.
  • Duştan sonra vücudu nemlendirmek, özellikle kol ve boyun bölgesinde yaşlanma belirtilerinin azaltılmasına katkı sağlar.
Cilt dokusunun yenilenmesine yardımcı: Vücut bakımı sayesinde cilt dokusu yenilenir. Nemlendirici kremler ya da peeling sayesinde vücut ölü derilerden kurtulur ve daha parlak bir görünüme sahip olur. Cilt bakımında estetik yollar tercih etmeyenler, bitkisel yağlar ya da peeling ile iyi bir sonuç alabilirler. Duştan sonra tüm vücudun gözenekleri açıldığı için kullanılan kremler daha iyi etki eder.

Doğal Vücut Peelingi Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Hindistan Cevizli Doğal Vücut Peelingi Tarifi Tıklayın !

Evde Peeling Nasıl Yapılılır? Evde Vücut Peelingi Hazırlanışı Tıklayın !

Kadınların İşine Yarayacak Vücut Bakım Önerileri Tıklayın !

Doğal Vücut Peelingi Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Vücut yağları için Tıklayın !