Sağlıklı bir cilt için tüketmeniz gereken, güneş koruyucu faydaları olan 9 besin makalemizde sizlerle. Yaz aylarında, cildinizin sadece kavurucu güneşten korumaya değil, aynı zamanda dehidrasyondan kurtulmak için iç yenilenmeye de ihtiyacı vardır. Öyleyse, cildinize hak ettiği güneş korumasını sağlamak için yemeniz gereken yiyeceklerden bazılarına göz atalım.

Güneş koruyucu faydaları olan 5 besin​


Yaban mersini​

yaban_mersini_cilde_faydalari.jpg
Bu meyveler, cilde zarar verebilecek serbest radikallerle savaşmak için zengin bir güçlü antioksidan kaynağıdır. Yaban mersini ayrıca cildinizdeki kırışıklıkları önlemeye yardımcı olan C vitamini açısından da zengindir. Güne başlamadan bir avuç yaban mersini tüketmenizi öneririz.

Karpuz​

karpuz_cilde_faydalari.jpg
Yazın en sevilen meyvesi olan karpuz, cildinizin ihtiyacı olan UV korumasına sahip en iyi besinlerden biridir. Karpuzlar hem UVA hem de UVB radyasyonunu emen likopen içerir. Birkaç hafta boyunca her gün karpuz tüketmeye devam ederseniz, cildiniz doğal güneş koruması ile yüklenir. Sadece bu değil, karpuzun %92'si sudur, bu nedenle cildinizi nemli tutmak için harikadır. Aynı zamanda A, B6 ve C vitaminleri gibi cilt için sağlıklı besinlerle doludur ve bunların hepsi cildinizi korumada uzun bir yol kat eder.

Yeşil çay​

yesil_cay_cilde_faydalari_2022.jpg
Bir hayvan araştırmasında, yeşil çayın UVA ışığından kaynaklanan cilt hasarını azalttığını ve kolajenin azalmasına karşı koruduğunu buldu. Kolajen, vücudumuzdaki cildinize sıkılık ve elastikiyet kazandırmaktan sorumlu proteindir. Ayrıca, yeşil çaydaki yüksek polifenol Epigallocatechin Gallate (EGCG) içeriği nedeniyle, cildinizi yenileyen ve güneşe maruz kalan tüm detoksifiye eden DNA onarımını desteklemek için harika bir kaynak görevi görür. Yeşil çayı UV korumalı harika bir yiyecek yapan da budur.

Salatalık​

salatalik_cilde_faydali_mi.jpg
Salatalık, UV korumalı harika yiyeceklerdir. Cilt ve vücut için faydaları söz konusu olduğunda salatalık isimsiz kahramanlardır. Salatalık ayrıca vücudun ciltteki ana yapısal protein olan kolajen üretmesine yardımcı olur. %96 su içerir, bu da cildi nemlendirmede son derece faydalı oldukları anlamına gelir. Salatalık kabuğu, cildi sıkılaştıran silika içerir. Ayrıca salatalık, ciltteki güneş yanıklarını tedavi etmek ve doğal bir güneş kremi görevi görmek için harika olan C vitamini, kafeik asit, potasyum ve K vitamini içerir.

Domates​

domatesin_cilde_faydalari.jpg
Domatesler karotenoidler ve polifenoller bakımından zengindir. Biber, papaya ve karpuz gibi tüm kırmızı meyve ve sebzeler likopen içerir. Likopen, cildinize güneş koruması sağlamada uzun bir yol kat eder.
  • Beğen
Reactions: mmelisaa