Hindistan cevizi ve özleri şampuanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Hindistan cevizi laurik asit içerir. Laurik asit, sodyum lauril sülfat oluşturabilir, bu da onu iyi bir temizleyici yapar. Hindistan cevizi yağı, saç gövdesine nüfuz edebilir ve saçı içeriden güçlendirebilir. Bu yazımızda evinizin rahatlığında yapabileceğiniz bazı hindistan cevizi yağı şampuan tariflerine bakıyoruz.

Kolay Ev Yapımı Hindistan Cevizi Şampuanı Tarifi​

hindistan_cevizi_yagi_sampuan_tarifi.jpg
Bu en kolay ev yapımı hindistancevizi yağı şampuanıdır ve çok az bileşen kullanır. Ayrıca yapımı 5 dakikadan az sürer.

Malzemeler;
  • ¾ bardak su
  • ½ fincan kastilya sabunu
  • 2 çay kaşığı sofra tuzu
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • 2 çay kaşığı jojoba yağı
  • 20 damla hindistan cevizi kokusu yağı
Nasıl Yapılır?

Suyu mikrodalgaya uygun bir kaseye dökün ve yarım dakika mikrodalgada ısıtın. Kastilya sabununu ilave edin ve çok fazla köpük yapmadan yavaşça karıştırın. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak, yağları ekleyin ve iyice karışana kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı kolay kullanabileceğiniz sıkma şişesinde saklayın. İhtiyaç duyduğunuzda yeterli miktarda kullanın.

Nemlendirici pH Dengeli Şampuan Tarifi​

Saç lifinin pH değeri 3,7 iken saç derisinin pH değeri 5,5 civarındadır. Şampuanlar bu iki seviyeden daha yüksek veya daha düşük olmamalıdır. Bir çalışma, şampuanların yaklaşık % 68'inin 5.5'ten yüksek bir pH seviyesine sahip olduğunu ve bu da kafa derisi sağlığı için iyi olmadığını gösterdi

PH seviyelerindeki bir dengesizlik, mantar veya bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir. Çoğu saç bakım ürünü alkali kimyasallar içerir. Sonuç olarak, pH seviyeleri yükselir ve şampuanlardaki alkali doğal sebumla (asidik) reaksiyona girer. İşte pH dengeli bir şampuanı nasıl yapacağınız.

Malzemeler;
Nasıl Yapılır?

Yağları ve jeli bir kasede çırparak karıştırın. Bunu bir kavanoza dökün ve buzdolabında saklayın.

Şampuan, her ikisi de karışımın alkalinitesini artıran kabartma tozu veya sıvı sabun içermediğinden sabunlu köpük oluşturmaz. Ancak aynı şekilde uygulanabilir. Soğutulmuş karışım kalındır ve puding benzeri bir kıvama sahiptir. Saç derinize masaj yapmak, kiri temizler ve ayrıca saç kalınlığını artıran kan dolaşımını iyileştirir. Şampuanı suyla yıkayabilirsiniz. Saçınızın yağlı olduğunu düşünüyorsanız, bir bardak elma sirkesi ile yıkayın.

Ev Yapımı Hindistan Cevizi Sütü Şampuanı Tarifi​

evde_hindistan_cevizi_yagi_sampuan_tarifi.jpg
Hindistan cevizi sütü bol miktarda sağlıklı protein ve besin içerir. Bunlar saçı besler ve ona tatlı bir doku kazandırır.

Malzemeler;
  • 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • Sıcak su
Nasıl Yapılır?

Yağı ve sütü karıştırın. Karışımı saç derinize birkaç dakika masaj yapın ve daha iyi emilmesi için bırakın. Yapışkan, maske benzeri bir katman oluşturur. Sıcak suyla durulayın. Saç derisini çok iyi temizler ve kiri, fazla sebumu ve kepeği giderir.
  • Beğen
Reactions: Tweggy