Hamilelikte elma yemenin faydası ve zararı hamileler tarafından sıkça araştırılan bir başlık olmak üzere hamilelikte yenen elmanın birçok faydasının bulunduğu kanıtlanmış bilimsel bir durumdur. Gerek yeşil olsun gerek kırmızı olsun elmanın ve elma sirkesinin önemli faydalar içerdiği bilinmektedir.

Gebelikte Elma Yemenin Faydaları
Hamilelikte lifli gıda tüketimi oldukça önemli bir detay olarak karşımıza çıkarken özellikle bağırsaklar için büyük faydalar sağlayan lif elmada çok fazla bulunmaktadır. Bu sayede;

  • Elma sindirim sistemini rahatlatıp kabızlığı da büyük ölçüde engellemektedir.
  • Gebelikte yeşil ekşi elma C vitamini deposu olarak adlandırılırken bağışıklık sistemini güçlendirdiği de önemli bir gerçektir.
  • Günde 1 tane tüketilen hem kırmızı hem de yeşil elmanın gebelikte kemiklerin kaybettiği kalsiyum kaybını engellediği ortaya koyulmuştur.
  • Hamileliği boyunca haftada en az dört adet elma yiyen annelerin bebeklerinin astım ve benzeri hastalıklara yemeyenlere göre 4 kat daha az yakalandığı görülmektedir.
  • Hamilelikte bebeği güzelleştiren yiyecekler için ön sıralarda yer alan bulunan quercetin maddesi bebeğin beyin fonksiyonlarına etki ederek ileride Alzheimer hastalığına yakalanma riskini de düşürmektedir. Aynı durum çocuğun ömür boyu alerjiye yakalanma riskini de azaltmaktadır.
hamilelikte_gebelikte_elma_yemenin_faydalari_yaralari-600x401.jpg


Hamilelikte Tüketilen Elmanın Herhangi Bir Zararı Var Mı?
Her şeyin fazlasının zarar olduğundan hareketle elmanın fazla tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Fazla elma tüketilmesi karbonhidrat alımı konusunda bir artışa neden olurken vücudun yağ yakma özelliğini önleyecek bu da kilo alımı için olumsuz bir durum oluşturacaktır.

Hamilelikte Folik Asit Alabileceğiniz 7 Yiyecek Tıklayın !

Hamilelikte Süt İçmenin Faydaları Tıklayın !

Gebelikte Mandalina Yemenin Faydaları Tıklayın !

Hamilelikte Temel Besin Kaynakları Tıklayın !