Yeşil elma yemenin hamilelikteki faydaları hamile olan anne adayları tarafından oldukça detaylı araştırılan bir konu başlığı olarak göze çarpmaktadır. Öncelikle hamilelikte bebeği güzelleştiren yiyecekler anlamında halk arasında ayvayla birlikte önemli bir üne sahip olan yeşil elma hamilelikte tüketilmesinin bilimsel anlamda faydası kanıtlanmış bir meyve olmakla beraber elma sirkesinin de hamilelikte önemli etkiler bulunduğu bilinmektedir.

hamilelikte_yesil_elma_yemenin_faydalari_nelerdir-600x312.jpg


Gebelikte Yeşil Elma Yemenin Faydaları
Gebelikte yeşil elma tüketmenin en büyük faydası, yeşil elmanın önemli bir lif deposu olmasından hareketle, özellikle bağırsaklar için önemli faydalar içeren liflerin yeşil elmada oldukça fazla bulunduğu bilinmektedir. Bu sayede hamilelikte elma yemenin faydaları incelenecek olursa;

  • Hamileliği boyunca yeşil elma tüketimi haftada 4’ten az olmayan annelerin bebeklerinin astım hastalığına yakalanma oranları diğer bebeklere göre dört kat daha azdır.
  • Gebelikte yeşil elma tüketiminin düzenli bir şekilde yapılması annenin günlük olarak kaybettiği kalsiyum miktarını yerine koyması bakımından da anahtar konumadır.
  • Yeşil elmanın sindirim sistemini rahatlattığı ve bu sayede kabızlığı önemli ölçüde engellediği görülmektedir.
  • Tam bir C vitamini deposu olan yeşil elma bu sayede bağışıklık sistemi için oldukça önemli faydalar sağlamaktadır.
  • Yeşil elma içerisinde bulunan Quercetin maddesi bebeğin ileride Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmakla beraber, bebeği daha sonra ortaya çıkacak alerji riskinden de büyük ölçüde koruyacaktır.
gebelikte_yesil_elma_yemenin_faydalari-600x400.jpg


Mide Yanmasına Birebir
Hamileliğin özellikle son dönemlerinde iyice sıklaşan mide yanması problemi için yeşil elmanın mucizevi etkilere sahip olduğu görülmektedir. Yeşil elma mide asitleri düzenleyicisi olarak mide asitlerini engellemeye yardımcı olurken enerji vererek kolestrolün de düşmesine yardımcı olmaktadır. Ek olarak önemli bir antioksidan kaynağı olan yeşil elma hamilelik süresince annenin akciğerlerinin güçlenmesine de yardım eder.

Hamilelikte Elma Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Greyfurt Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte dondurma yemek zararlı mı? Tıklayın !

Gebelikte Sirkeli Su İçilir Mi? Tıklayın !


Hamilelikte Bebeği Güzelleştiren Yiyecekler Tıklayın !