Kilo verebilmek için bitki çayları tüketenlerin sayısı oldukça fazladır. Bitki çaylarının kilo verme üzerinde olumlu etkileri vardır. Sindirim sistemini düzenlemesi, metabolizmayı hızlandırması ve açlık krizlerini engellemesi beklenen bitki çaylarının özelliklerini öğrenmelisiniz. Kilo vermek için etkili olan bitki çaylarından biri de hibisküs çayıdır. Sağlık açısından birçok faydası bulunan ve demir deposu olan bu çayın faydalarını sıraladık. Mide rahatsızlıkları üzerinde olumlu etkileri bulunan bu bitkinin inanılmaz faydaları vardır.

Hibisküs Çayı Zayıflatıyor Mu?

Hibisküs bitkisi Jamaika, Orta Amerika, Güney Amerika ve Meksika'da yetişen bir bitkidir. İçerisinde yüksek miktarda C vitamini, antioksidan maddeler ve demir barındırır. Zayıflamaya yardımcı olan özellikleri ise sindirimi rahatlatır ve metabolizmayı hızlandırır. Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Diyette oluşan tatlı krizlerinin engellenmesini sağlar. Kan şekerinin düzenlemesi ile ani açlık krizlerinin önüne geçer.

Hibiskus_cayi_zayiflama.jpg
hibiskus-cayi-kilo-verme.jpg


Zayıflatan Hibisküs Çayı Nasıl Demlenir?


Hibisküs bitkisinin kurutulmuş yapraklarını aktarda ya da büyük marketlerde bulabilirsiniz. Aldığınız ürünün koruyucu madde içermemesi için güvendiğini market ya da aktarlardan alışveriş yapmalısınız. Bir bardak kaynayan suyun içine bir tutam hibisküs bitkisinden atın. Ocağın altını kapatın ve demliğin içinde 20 dakika demlenmesini bekleyin.

Günde 2 fincan hibisküs çayı tüketebilirsiniz. Bitki çaylarının günlük 2 ya da 3 fincandan fazla tüketilmemesi gerekir. Yüksek miktarda tüketilen bitki çayları vücut sisteminizin bozulmasına neden olabilir.

Hibisküs çayının içine biraz zencefil eklediğinizde bağışıklık sisteminizi güçlendirmiş olursunuz. Zencefil aynı zamanda metabolizmanızın da daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır.

Hibisküs çayı zayıflamanız için tek başına yeterli değildir. Beslenme programı ve sporla desteklenmesi gerekir.

Hamile ve emziren kadınların hibisküs çayı kullanılması önerilmez. Düşük ve süt kalitesinde değişikliğe neden olabileceğine yönelik araştırmalar vardır. Kronik rahatsızlığı olan kişilerin ise ilaçlardaki etken maddeler üzerinde nasıl etkileri olduğunu öğrenmek için doktoruna başvurması gerekir.