Saçınızın kısa süre içinde bele kadar uzun olmasını sağlayabilirsiniz. Hızlı saç uzatmanın 10 basit püf noktası ile istediğiniz upuzun saçlara sahip olabilirsiniz. Bu yöntemler ile saçlarınızın daha gür ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.

Yanlışlıkla kısa kesilen saçlar ya da yıpranmalara bağlı olarak az uzayan saçlarınızı kısa süre içinde uzatabilirsiniz. Saç bakım rutinlerinize ekleyeceğiniz çok etkili olan bu yöntemler ile saçlarınızı daha parlak ve canlı bir hale getirebilirsiniz.

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

sac_yikama_sac_uzatma.jpg


1. Saç Yıkama Zamanı

Saç yıkama sıklığınızı azaltın. Hafta 3 defadan fazla saçlarınızı yıkamayın. Doğal sebum tabakası ile saçın kendini beslemesine izin verin. Doğal yağı saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olur.

sac_uzatan_sampuan.jpg


2. Doğru Şampuanı Kullanın

Hızlı saç uzatma özelliği bulunan şampuan ve saç kremleri kullanın. Sarımsak ve sarmaşık özlü organik şampuanlar bu konuda oldukça etkidir.

hizli_sac_uzatma.jpg


3. Sıcak Fönden Uzak Durun

Sıcak fön kullanmak saçın yıpranmasına neden olur. Yıpranan saç ise yavaş uzar. Soğuk ayarda saçlarınızı kurutun.

hizli_sac_uzatan_masaj.jpg


4. Masaj Yapın

Saç köklerinize her yıkama öncesinde birkaç dakika masaj yapın. Yıkarken tırnaklarınız ile saç köklerine zarar vermeyin.

sac_uzatma_yontemleri.jpg


5. Size Uygun Tarağı Seçin

Yumuşak uçlu ve çizilme yapmayacak saç fırçalarını tercih edin. Saçınızı açmakta zorlanıyorsanız saç açma spreyi kullanabilirsiniz.

6. Haftalık Bakımlar

Haftalık saç bakımlarınızı hiçbir zaman ihmal etmeyin. Doğal ya da hazır olarak satılan maskeleri kullanabilirsiniz.

7. Vitamin Desteği

Saç kök ve uçlarına E ve B grubu vitaminler ile destek sağlayın. Eczanelerde satılan vitaminleri badem yağı ya da saf zeytin yağı ile birleştirip kullanabilirsiniz.

hizli_sac_uzatan_besinler.jpg


8. Beslenme Düzeni

Vitamin ve mineral bakımından zengin olan besin grupları ile beslenin. Günde 2 litre su için ve lifli gıdalara ağırlık verin.

9. Kendi Maskenizi Bulun

Saç bakımlarında saç tipine uygun maske bulunması son derece önemlidir. Saçınızın ihtiyaçlarını belirleyin ve kendi doğal maskenizi oluşturun.

10. Kestirin

Saç uzatmak isteyen kadınlar genellikle düzenli saç kesimi yaptırmaz. Saç ucundaki kırıklardan hava alır ve uzaması yavaşlar. Sağlıksız uzayan saçlar yerine düzenli olarak bir ya da iki cm saç kestirmek daha doğru bir seçim olabilir.