Horlama sadece çevrenizdeki kişileri ses olarak rahatsız eden bir sorun olmayabilir. Ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Horlama sorunundan basit yöntemler ile kurtulabilirsiniz.

Yanlış Uyku Pozisyonu

Devam eden horlama sorununun temeli yanlış uyku pozisyonu olabilir. Sırt üstü yatmak yerine yan pozisyonda uyumak daha rahat nefes almanızı sağlayabilir. Uyku alışkanlığınızı değiştirmeye çalışın.

Uyku Apnesi

Uyku apnesi, uyku sırasında solunum yolunun kısmen ya da tamamen kapanması ve nefesin durması anlamına gelir. Ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Kalbin aniden durmasına neden olabilir. Uyku apnesi olan kişilerin nefes alması zor olduğundan gürültülü bir şekilde horlarlar.

Vücut Yapısı

Horlamanın nedenlerinden biri de anatomik yapı olabilir .Dar solunum yapısına sahip kişilerin horlama problemi daha sık görülür.

Fazla Kilo


Fazla yağ birikmiş olan boyun bölgesi baskı altına alınmış olur. Nefesin geçişinde zorlanma ve yumuşak yağ dokusunun titremesi gürültülü horlamaya neden olacaktır. Boyun bölgesindeki yağı inceltebilmek için kilo vermeniz gerekir.

Alkol

Yatma saatine yakın olarak tüketilen alkol horlamaya neden olabilir. Boğazda kuruluk yapan alkol tükettikten sonra hemen uyumamalısınız.