Herşeyin hızla akıp gittiği günümüz dünyasında bir çok insan hayatın zaten yeterince zor olduğunu düşünüp ilişkisinde fedakarlık yapmaktan çekiniyor. Diğer bir neden ise karşısındaki insanın bunu hak edip etmediğinden emin olamamasıdır. Eskiden insanların uzun yıllar ilişkide olabilmesinin yada evliliğini devam ettirebilmesinin en önemli nedeni fedakarlıklardır. Tabi bunların hepsi gönüllü değil bazen zorunluluktan yapılan fedakarlıklar oluyordu. Özellikle kadının kendi ekonomik özgürlüğünün olmaması ve evliliğini devam ettirmek zorunda kalması zorunlu fedakarlığın en önemli örneği sayılabilir.
iliskiler_fedakarlik_ask.jpg


Günümüze geldiğimizde ise kişiler arası güven problemi sık sık karşımıza çıkan bir tema oluyor. İnsanlar ilişkiye başladıktan sonra karşısındaki kişi için buna değer mi? diye sorabiliyor. Ciddi güven sorunları yaşayan insanlar ise fedakarlık konusuna çok daha temkinli yaklaşıyor.

İlişkilerde ne kadar fedakarlık yapılması gerektiğine sadece siz karar verebilirsiniz. Karşınızdaki kişiden de aynı fedakarlığı aldığınızı düşünüyorsanız devam edebilirsiniz. İlişkiler iki taraflıdır ve sağlıklı devam edebilmesi için karşılıklı çaba gerektirir. Fedakarlığın ölçüsünü ise siz belirlemelisiniz.
  • Beğen
Reactions: Mune