Sevgiliniz ile her kavganızdan sonra size ayrılmanızı söyleyen ilişkiye karışan arkadaşlar! Peki ilişkinizi bitirmenizi ya da biriyle tekrar barışmanızı ya da sevgili adayınız hakkında devamlı olumsuz konuşan insanlara nasıl davranmalısınız?

İlişkiye Karışan Arkadaşlar

Yeni flörtünüzün asla size uygun olmadığını söyleyen yakın arkadaşlarınız olabilir. Bu durumun benzeri ise devam eden ilişkinizde başınıza gelebilir. Yakın arkadaşınız sürekli sizin sevgilinizi ağır bir şekilde eleştirmeye başlamıştır. Peki bu durumda ne yapmanız gerekir?

iliskiye_karisan_Arkadas_kanka_evlilik_ask.jpg


İlişkinizdeki her noktaya karışan yakın arkadaşınızın davranışlarında dikkat etmeniz gerekenler olabilir. Burada korumak istediği kişi gerçekten siz olabilirsiniz. Aşık biri bazen gerçekleri tüm yönleriyle göremez ve onu seven insanlar uyarıda bulunabilir. Bunu yapmak isteyen arkadaş ise size kızmadan ya da "benden neden sakladın" gibi cümleler kurmadan önce sizin duygularınızı da dikkate alan yorumlar yapar. Amacı sizi kırmak değil, sadece fark etmenizi sağlamaktır. Seçtiği kelimler ise yumuşak ve sevecendir.

Arkadaşlıklarda her zaman gerçek dostluk olmayabilir. İlişkinizdeki en küçük sorunları ya da basit tartışmaları anlattığınız arkadaşınız sizin aklınızı karıştıracak ve enerjinizin düşmesine neden olacak ağır yorumlar yapabilir. Sizin mutluluğunuzu düşündüğünü söyler ancak kullandığı kelimelerde sizi yaralayabilir.

Sevgiliniz hakkında istediği kelimeyi kullanma hakkını kendisinde bulur. Sevgilinizle aranız bozuk olduğunda size neden hala ayrılmadığınızı sorar. Bir gün ilişkiniz bittiğinde ise duyacağınız ilk cümle şu olacaktır "ben sana söylemiştim." Unutmayın ki size değer veren ve dostluğunuzu önemseyen bir arkadaş yaşadığınız tüm kötü günlerde yanınızda olan kişidir.

Arkadaşlarınız size hayata dair birçok konuda yardımcı olabilir ancak bu ilişkinin sizin için olduğunu unutmayın.