İncir sağlığınız için harikadır ve size nedenini göstermek için buradayız! İncir, yumuşak çekirdekli dokuya sahip harika meyvelerdir ve birçok sağlık yararına da sahiptir. Potasyum, magnezyum, kalsiyum, karoten ve diğer mikro besinler açısından zengin bir kaynaktır. İncirin genel sağlığınıza yardımcı olabileceği yollar aşağıdadır.

Antioksidanlar açısından zengin​

incir_antioksidan.jpg

Tamamen olgunlaşmış incir, bol miktarda antioksidan özelliklere sahip çok zengin polifenoller içerir. Bu antioksidanlar vücuttaki diğer biyokimyasallarla oksijeni durdurarak vücuttaki herhangi bir aşınma ve yıpranmayı önlemeye yardımcı olur. Bunun nedeni, antioksidanların hücrelere ve dokulara gelebilecek olası hasarları önlemesidir. Aynı nedenden dolayı yaşlanma karşıtı özelliklere de sahiptir.

İyi bağırsak ve daha iyi sindirimi destekler​


İncir, bağırsaklarımızı içeriden besler ve iyileştirir. İyi bir lif kaynağı olduğu için doğal bir müshil görevi görür. Lif, sağlıklı bir sindirim sistemini desteklemek için yeterlidir. Aynı zamanda bir prebiyotik görevi görür, bağırsak bakterilerini besler ve sağlıklı bir sindirim sistemi için sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu teşvik eder.

Ruh Sağlığını Destekler​

incir_ruh_sagligi.jpg

Sağlıklı bir sindirim sistemi, iyi bir ruh sağlığı için basamak taşıdır. Bağırsak, vücudumuz için ikinci bir beyin olarak bilinir ve bağırsaklarımızı iyi beslemek, sağlıklı bir beyin ve zihinsel istikrarı destekler. Kaygı, stres ve diğer zihinsel sağlık sorunlarını hafifletmeye yardımcı olan sağlıklı yiyecekler yemek önemlidir.

Kalp sağlığını destekler ve hipertansiyonu önler​


İncir, zengin bir potasyum kaynağına sahip meyveler olduğu için sinirlerimizi yatıştırdığı ve vücut için sağlıklı bir kalp ve tansiyonu desteklediği bilinmektedir. Bu mineral açısından zengin incirleri diyetinize ekleyin ve farkı görün.

Kemik sağlığını destekler​

incir_mucizesi_faydalari.jpg

İyi bir kalsiyum, magnezyum ve fosfor kaynağı olan incir, kemik ve eklem sağlığımız için mükemmeldir. Kemiklerinize uygun beslenmeyi sağlamak için günlük diyetinize dahil edin.

Bu yiyeceklerin yanı sıra, düzenli fiziksel egzersize güvenmek, yeni alışkanlıklar öğrenmek, yaratıcı ve eğlenceli olmak, sevdiklerinizle, ailenizle ve arkadaşlarınızla bağlantıda kalmak, ihtiyacı olanlara yardım eli uzatmak, amaçlı bazı işlere dalmak ve ilişkilerinizi yerine getirmek sizi rahatlatacaktır. Zihinsel sağlığınızı artırmanıza ve sizi dengeli bir duruma getirmenize yardımcı olur.