Portakallar, genel sağlığımız için gerekli olan vitamin ve minerallerin faydaları ile doludur. Balkonda otururken ve kış güneşinin tadını çıkarırken bir bardak taze portakal suyu içmek gibisi yoktur. Bir bardak taze portakal suyu sadece ferahlatıcı değil aynı zamanda sağlıklıdır. Portakal suyu sağlığa çok sayıda faydası vardır ve bu nedenle sağlık meraklıları arasında favori içecektir. Her gün bir bardak portakal suyu içme sebepleri nelerdir? Okumaya devam...

Her Gün Bir Bardak Portakal Suyu İçmenin Faydaları​

Zengin C vitamini içeriği, bağışıklık sistemi zayıf olanlar için bir nimettir. Bunun dışında bir portakal, sağlıklı bir vücut için son derece gerekli olan antioksidanlar ve mineraller açısından da zengindir.

her_gun_portakal_suyu_icmek.jpg

Kilo Vermeye Yardımcı Olur​


Portakal suyunda yağ ve kalori yoktur, bu da onu kilo vermek isteyenler için harika bir içecek yapar. Ayrıca portakalda midenizi daha uzun süre tok tutan iyi miktarda lif bulunur. Bu liften dolayı tok hissedersiniz bu da kilo vermenize yardımcı olur.

Kemik Sağlığını İyileştirir​


Portakal, kemikleriniz için harika olan yüksek miktarda kalsiyum içeriğine sahiptir. Sadece bu değil, portakallarda eklem ağrısını önleyen ve artrit ağrısından kurtulma sağlayan flavonoidler bulunur. Kemik ağrısı çekenler için bir bardak portakal suyu içmek şarttır.

Bağışıklığı Güçlendirir​


Bir bardak taze portakal suyu içmek, içinde bulunan C vitamini nedeniyle bağışıklık sisteminize fayda sağlayabilir. Vücudumuzun her gün iyi miktarda C vitaminine ihtiyacı vardır ve eksikliği bağışıklığımızı zayıflatabilir. Portakallar ayrıca vücutta doku büyümesini destekleyen ve hastalıklarla mücadelede daha fazla yardımcı olan askorbik asitlere sahiptir.

Sindirim Sistemi İçin Harika​


Sağlıklı bir sindirim sistemi için vücudunuzu iyi miktarda sıvı ile beslemelisiniz. Bir bardak portakal suyu içmek vücudunuza lif sağlar ve sindirimi daha da iyileştirir. Bağırsak hareketini iyileştirir ve ishal, şişkinlik veya hazımsızlık gibi sindirimle ilgili sorunları önler.

Anemi, demir eksikliğinden kaynaklanır. Portakallar birinci sınıf bir demir kaynağı olmasalar da, askorbik asit ve sitrik asit açısından zengindirler, bu da sindirim sürecinde demirin emilimini artırır. Böylece demir açısından zengin besinler ile birlikte tüketilen portakallar kansızlığın önlenmesine yardımcı olur.

Kanser Riskini Düşürür​


Yüksek C vitamini alımı kanser gibi sağlık sorunları ile mücadelede yardımcı olduğu söyleniyor. Diyetinize portakal suyu eklemek, içinde iyi miktarda C vitamini bulunduğundan mide, ağız kanseri riskini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Kalp Sağlığı İçin Harika​


Portakal, kan dolaşımını artıran B9 vitamini ve folat içerir. Aynı zamanda vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin üretimini artırarak kanın temizlenmesine yardımcı olur. Bir bardak portakal suyu içmek, vücudun kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir ve bu da kalp sağlığına fayda sağlar. Portakallarda ayrıca kalbe iyi oksijen akışı sağlayan flavonoidler bulunur.

Gözlere Faydalı​


A vitamini, göz sağlığı için gereklidir. Portakal, gözleriniz için faydalı olduğu söylenen A vitamini ve karoten içerir. Portakal suyu içmek gözünüzü her türlü bakteri veya enfeksiyondan korur.

Portakal Suyunun Cilde Faydaları​

Sağlık ve güzellik uzmanlarından oluşan bir panel, günlük bir bardak portakal suyunun cildinizi, saçınızı ve tırnaklarınızı iyileştirmeye yardımcı olabileceğini söylüyor. Sadece sağlığınız için değil, portakal suyu içmek de cildinize de faydalıdır. Portakalda bulunan vitaminler cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur ve cildinizin genç görünmesini sağlar. Ayrıca, diğer cilt problemlerinin yanı sıra siyah nokta, koyu lekeler, kırışıklıklar ve pigmentasyon gibi cilt sorunlarını da önler. Portakal suyu çok sağlıklı ve lezzetlidir. Portakal suyunu inanılmaz sağlık yararları için diyetinizin bir parçası yapmalısınız.

Sonuç olarak;
Portakallar, neredeyse hiç yan etkisi olmayan çok sağlıklı meyveler arasında yer alır. Aslında boğaz ağrınız olsa bile C Vitamini açısından zengin oldukları için faydalı olabilir. Bu yüzden günlük olarak tüketmeyi alışkanlık haline getirin.