Kalp krizi aniden gelen bir hastalık olarak düşünülse de öncesinde yorulan kalbiniz size sinyaller vermeye başlar. Özellikle aile geçmişinde kalp rahatsızlıkları olan kişiler için rehber olabilecek bu belirtilere dikkat etmelisiniz.

Yorgunluk

Olağandışı ve nedensiz yere oluşan yorgunluk önemli belirtidir. Kadınlarda bu etki daha fazla görülebilir. Evde uzanırken de kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Basit işler sizi eskisinden fazla yorar hale gelmiştir.

Karın Ağrısı

Karın ağrısı, mide bulantısı, şişkinlik hissi veya mide rahatsızlığı en yaygın semptomlar arasındadır. Gergin vücut mideye baskı yapacaktır.

Uykusuzluk

Uykusuzluk, aynı zamanda kalp krizi veya felç gibi hastalıkların habercisi olabilir. Kadınlarda bu belirtiye daha sık rastlanır.

Solunum Darlığı

Nefes darlığı ve rahat nefes alamama gibi belirtiler 6 aylık süreçte kalp krizi riski barındırabilir. Baş dönmesi bunu bir sonucu olabilir.

Saç Dökülmesi

Aniden ortaya çıkan saç dökülmesi kalp krizinin bir belirtisi olabilir. Başın üst kısımlarında bu dökülmeler daha fazla görülür.

Düzensiz Kalp Atışı

Bu düzensiz kalp atışı birkaç dakika sürebilir sonucunda güçlü bir baş dönmesi yaratır. Sonrasında normale döner.

Aşırı Terleme

Alışılmadık veya aşırı terleme kalp krizinin erken uyarı işaretidir. Gündüz veya gecenin herhangi bir saatinde ortaya çıkabilir. Kadınları daha fazla etkiler. Menopoz terlemeleri ile karıştırılabilir.

Göğüs Ağrısı

Şiddetli göğüs ağrısı olabilir. Erkekler bu ağrıları daha fazla hissederken kadınların % 30'unu etkileyen bir belirtidir. Genellikle sol kol alt çene, boyun, omuzlarda veya karnında rahatsızlık verici ağrılar oluşturur.

Ek Bilgi

Kalp krizinin önemli belirtilerinden biri de göz kapağı çevresindeki sarı lekeler olabilir.