Çevrenizde bulunan insanları ne kadar iyi tanıyorsunuz? Hayatınızda bir psikopat olabilir. Karşınızdakinin psikopat olduğunu anlam yöntemleri nelerdir? Cümlelerini ve davranışlarını incelemek size yardımcı olabilir.

Karşınızdakinin Psikopat Olduğunu Anlama

Psikologların verdiği bilgilere göre, dünya nüfusunun % 1 ile % 4'ü psikopattır. Bir insandaki psikopat eğilimler gizlenebilir ve keşfetmek zor olabilir. Bir insanın psikopat olduğunun en beligin işaretlerini araştırdık.

duygulari_yoktur.jpg


Duyguları Yoktur


Psikopat birinin yüzünde duygularını göremezsiniz. Karşısındaki insanın duygularını taklit eder. Üzgün birine sarılabilir ancak yüzünde üzgün ifadeyi göremezsiniz. Karşısındaki insanın duygularını anlayamazlar.

az_uyurlar.jpg


Az Uyurlar

Bazı çalışmalar psikopatların çoğunun normal insanlardan daha az uyuduğunu göstermektedir. Genellikle gece 4 ila 6 saat uyurlar. Bunun nedeni, psikopatların sürekli heyecanlı olmasıdır. Bu yüzden sakinleşip uyumaları zorlaşır.

baskalarini_suclu_hissettirirler.jpg


Başkalarını Suçlu Hissettirler

Psikopatlar asla kendi hatalarını kabul etmez. Tartıştığınızda kendinizi suçlu hissetmenizi sağlar. Sizi üzen ve kendinizi kötü hissetmenize neden olan herşeyden zevk alır.

karizmatik_olabilirler.jpg


Karizmatik Olabilirler

Psikopatlar çoğu zaman dikkat çekmekten hoşlanırlar. Davranışları buna yöneliktir. İnsanlara övgüler yağdırırlar ve onların güvenini kazanırlar. Kolay manipüle edebilirler.

narsist_olabilirler.jpg


Narsist Olabilirler


İyi görünmek ve insanların ilgisini üzerinde toplamak onlar için önemlidir. Kendilerini diğer insanlardan üstün görebilirler.

Yalan Söylerler

Psikopatlar başkalarını manipüle etmek ve ihtiyaç duyduklarını elde etmek için yalan söyleyebilir. Her durumda bir mazereti vardır. Sık sık başkalarını suçlarlar ve asla kendileri olmazlar.

sorumsuzca_davranirlar.jpg


Sorumsuzca Davranırlar

Psikopatlar davranışlarının kötü olduğunu düşünmez. Her zaman eylemlerinin ve sonuçlarının sorumluluğunu inkar eder. Yaptıklarını kabullenmek istemezler.

kurallari_cigner.jpg


Kuralları Çiğner

Psikopatlar kurallara uymak zorunda hissetmezler. Karşısındaki insanlara değer vermediği için onların hakkını gözetmez. Sadece kendisini düşünür. İnsanların mağdur olmasını önemsemezler.

Kıskanç Arkadaş Davranışları Nelerdir? Tıklayın !