Dünya çapında yıldızların yaptıkları sosyal medya paylaşımlarından sonra daha popüler hale gelen keto diyeti, vücudun enerji ihtiyacı için karbonhidrat yerine yağ yakmaya başlamasıyla etkisini gösteriyor. Ketosis ya da ketoz evresi adı verilen bu süreç, vücutta bazı şeylerin değişmesiyle kendini belli ediyor ve bu işaretleri takip ederek diyetin işe yarayıp yaramadığını anlayabiliyorsunuz.

Nefes Kokusu

Keto diyeti işe yarıyor mu diye soran birisi eğer karşıdakinin yüzünü ekşitmeyi başarıyorsa doğru yoldadır. Şaka bir yana diyetin işe yaradığının en önemli göstergelerinden bir tanesi nefesin hafifi aromatik ve ekşili bir kokuya sahip olmasıdır. Bu durum karaciğerin keton / aseton oluşturmaya başladığını gösterir.

Dalgınlık

Diyete başladığını ilk haftanın ardından vücudunuz normal odağına sahip değilse bir şeyler değişmeye başlamış demektir. Normalde enerjisini glikozdan alan beyin kotonlarla bu ihtiyacı karşılamaya başlayınca tüpten benzine geçiş yapan araba gibi hafifçe tekler. Ancak bu durum geçicidir.

keto_diyeti_nasil_yapilir-600x400.jpg


Aşırı Yorgunluk

Glikoz yoksunluğunun belirtilerinden biri de kendinizi sürekli yorgun hissetmenizdir. Fakat bu diyetin sizi gıdasız bıraktığı anlamına gelmez. Aksine metabolizmanın yeni bir düzene alışmaya başladığının habercisidir. Vitamin ve mineral takviyeleri ile bu süreci daha az hasarla atlatabilirsiniz.

İştah Kaybı

Diyetin işe yaradığının göstergelerinden olan bu durum herhalde sizi en çok mutlu edecek şeydir. Nihayet yeme isteğinizin kaybolduğunu görmek size yeni bir hayatın pencerelerini açacaktır.

Tuvalet Alışkanlılarının Değişmesi

Keto diyeti ile kilo verme niyetindeyseniz özellikle büyük tuvaletinize dikkat etmeniz gerekir. Normalden daha kötü koklu ve uzun süren bir boşaltım yapıyorsanız diyetin işe yaradığından emin olabilirsiniz.

Keto Diyeti Çikolatalı ve Peynirli Yap Bombaları Tarifleri için Tıklayın !

Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Ketojenik Diyet Listesi için Tıklayın !