Ten yüzeyinde oluşan minik kırmızı noktalar özellikler, dekolte bölgesi, göğüsler, boyunda görülür. Cildin yaşlanmasına bağlı olarak oluşabildiği gibi, cilt yapısıyla alakalı da oluşabilir. Hassas ciltlerde daha sık görülen kırmızı noktalar, beyaz tenlerde daha gözle görülürdür. Esmer tenlerde zaten olsa da belli olmaz.

Ciltteki kırmızı noktaları geçirmek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Kılcallar şiştiği zaman ya da güneşin zararlı ışınlarından dolayı oluşabilir.

Kırmızı Lekeleri Geçirmek İçin

Kapatıcılar uygulamak, geçici yöntemler arasındadır. Özellikle görünen bölgelerde olması kişiyi rahatsız edebilmektedir. Cerrahi yöntemlerle geçirilebilen, büyüklüklerine göre ameliyat ile alınan kırmızı lekeler, çıkarıldıktan sonra cildin yeniden örtülmesi ile tamamlanır.

Lazerle tedavi yöntemiyle de kırmızı leke ve noktalar tedavi edilmektedir. Ağrısız ve acısız bir yöntemdir. Diğer bir tedavi yöntemi ise balmumudur. Dondurulmuş balmumu terapisi ile ciltteki kırmızı noktaların tedavisi sağlanır. Ancak bu yöntemler maliyet açısından yüksek olduğu için çok fazla tercih edilmemektedir.

kirmizi_lekeleri_noktalari_gecirmek_icin_dogal_tedavi_yollari-600x300.jpg


Doğal Yöntemlerle Kırmızı Noktaları Geçirmek

Kırmızı nokta tedavisi
için doğal yöntemler uygulanmaktadır. Pratik, ekonomik ve hızlı etki sağlayan formüller şu şekildedir;

  • Hint Yağı
Kulak pomadını Hint yağına batırın ve kırmızı lekenin üzerine yerleştirin. Ardından cerrahi bant yapıştırarak pamuklu çubuğu orada sabitleyin. Haftada bir kez bu işlemi yapabilirsiniz. Her uygulamada yeni pamuk ve bant kullanınız.

  • Sarımsak
Kırmızı noktalar ve siğil geçirmede etkili olan sarımsak, tendeki kırmızılıkların geçirilmesinde de etkilidir. Hint yağı uygulamasında olduğu gibi pamuklu çubuk yöntemi kullanılarak, bant ile sabitlenir. Günde iki defa uygulanır ve sabah- akşam olacak şekilde pamuk yenilenir. Her uygulamadan önce ılık su ile temizlenir ve yeni sarımsak yağlı pamuk kapatılır.

  • Elma
Yeşil elma suyunu, aynı yöntem ile 3 hafta süresince uygulayın.

Yüzdeki Leke Ve Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Tıklayın !

Diş Fırçası ile Cilt Lekelerinden Kurtulun Tıklayın !

Cilt Lekelerinin Hemen Yok Eden Maske için Tıklayın !

Cilt Lekelerini Temizleyen Pancar Maskesi Tarifi