Dirsekler, vücudumuza bakmaktan bahsederken sıklıkla gözden geçirilen vücut parçalarıdır. Kurumuş dirseklerle nasıl ilgileneceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin... Kışın ilk göstergesi kuru cilt hissi ve cilt dökülmesidir. Kış ilk geldiğinde, cildimizin dokusunda sıklıkla pullanma ve pürüzlülük fark ederiz. Kış aylarında, uygun olmayan cilt bakımı tahrişe ve cildin çatlamasına, kırmızı, kaşıntılı ve yanmaya neden olabilir. Dirsekler her gün göremediğimiz için en çok zarar görür, bu nedenle kuru ve pullu dirseklerin bakımını yapmayı genellikle unuturuz. Kış aylarında kuru dirseklere nasıl bakılacağını öğrenmek için okumaya devam edin.

Dirseklerdeki Deri Neden Kuru ve Kabuklu Olur?​


Tıpkı ayak tabanlarımızın sürekli sürtünme ve kuru hava nedeniyle sert bir cilt ve nasır geliştirmesi gibi, dirseklerimiz de aynısını yapar.

Genellikle vücudumuzun pürüzlü, kuru ve ölü cilde sahip bölgesini pul pul dökmeye ve ovmaya eğilimliyiz, ancak bunu özellikle kış aylarında dirseklere yapmak cilt üzerinde tam tersi bir etkiye sahiptir. Dirseklerdeki cilt, cildi sürtünmeden ve kuru havadan korumak için koruyucu bir tabaka olarak daha fazla nasır geliştirir. Bu yüzden dirsekleri ovmak sorunu daha da kötüleştirir.

Özellikle kış aylarında dirseklerinizde her türlü eksfoliyatör veya kese kullanmayı bırakın.

Kış Aylarında Kuru Dirsek Bakımı Nasıl Yapılır?​

dirsekler neden kurur.jpg
  1. Duştayken dirseklerinizi yumuşak bir bezle hafifçe ovduğunuzdan emin olun.
  2. Cildinize daha fazla zarar verebilecek herhangi bir peeling veya ovma benzeri malzemeden kaçının.
  3. Bu işlem anında sonuç vermeyebilir ancak bu uygulamayı zamanla uygulamak dirsek kuruluğunu giderecektir.
  4. Normal bir vücut losyonu dirsekler için yeterince nemlendirici olmayabilir. Dirseklerin pürüzlü derisi, Vazelin gibi krem ile yağlı ve yoğun bir nemlendirme gerektirir.
  5. Shea yağı, özellikle kış aylarında dirsekler için harika bir nemlendiricidir.

Her Ne pahasına olursa olsun Eksfoliye Edicilerden Kaçının​

Eksfoliye Ediciler.jpg
Her ne pahasına olursa olsun dirseklerinizin etrafındaki herhangi bir eksfoliyatörden kaçındığınızdan emin olun.

Dirseklerinize peeling yapmaya devam ederseniz, ne kadar nemlendirirseniz nemlendirin, kuru cilt geri gelmeye devam edecektir. Cildinizi kurutan hava koşullarından korumak için kış aylarında çoğunlukla uzun kollu giymeye çalışın.

Bol su içmek, hem içeriden hem de dışarıdan nemlendirme sağlamak için her zaman çok önemlidir.

  • Beğen
Reactions: Bal0ncuk